Geschikt aanbod


Via bol.com kun je nieuwe fysieke artikelen verkopen, op voorwaarde dat ze passen in een bestaande categorie. Daarnaast dienen artikelen verpakt te zijn in productverpakkingen die door de producent of merkeigenaar bedoeld zijn voor verkoop aan de eindconsument.

Artikelen

Als het artikel nog niet verkocht wordt op bol.com, kun je het onderbrengen in een passende en logische categorie. Als die er niet is, kan je het artikel (nog) niet verkopen via bol.com.

In een aantal categorieën kun je ook tweedehands artikelen aanbieden. Je kunt alleen tweedehands artikelen aanbieden die al bekend zijn bij bol.com.

Bestaande categorieën bij bol.com

Categorie Nieuw Tweedehands
 Boeken  X  X
 Muziek  X  X
 Dvd (alleen regiocode 2 en 0)  X  X
 Games  X  X
 Elektronica (geen abonnementen)  X
 Speelgoed  X
 Baby-artikelen  X
 Computer  X
 Koken & Tafelen  X
 Mooi & Gezond  X
 Dier  X
 Tuin & Klussen  X
 Wonen & Slapen  X
 Sport & Vrije Tijd  X
 Sieraden & Accessoires  X
 Baby- en Peuterkleding  X

Wat moet je weten

Je bent zelf verantwoordelijk voor je assortiment. Zorg ervoor dat je assortiment aan de wet- en regelgeving voldoet en online aan Nederlandse en/of Belgische consumenten mag worden verkocht.

Als je meerdere accounts bezit, moet het assortiment of het land van verkoop per account verschillen.

Gebruikersvoorwaarden

Bol.com is een Nederlandstalige webwinkel. Vandaar dat we het, voor artikelen waarbij een gebruikershandleiding van toepassing is, noodzakelijk vinden en verplicht maken om minimaal een Nederlandstalige of Engelstalige handleiding bij te sluiten. Indien het artikel stroom levert aan een ander artikel (zoals een accu, voeding of stroomkabel) dan is het noodzakelijk dat de artikelen waarvoor deze is bestemd duidelijk op de verpakking en in de gebruikershandleiding vermeld staan.

Productverpakking

Artikelen die naar klanten worden verstuurd dienen verpakt te zijn in productverpakkingen die door de producent of merkeigenaar bedoeld zijn voor de verkoop aan de eindconsument. Met productverpakking bedoelen we de originele verpakking waarin een artikel verpakt is, het gaat hierbij dus niet om de verzenddoos.

Verpakkingen waarin een verkoper ingekochte artikelen kan ontvangen (die bijvoorbeeld bedoeld zijn als vervangingsonderdelen bij reparatie), mogen niet gebruikt worden bij directe verkoop aan de eindconsument.

  • Juiste verpakking voor de eindconsument

  • Onjuiste verpakking voor de eindconsument

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik de juiste productverpakking (geschikt voor de eindconsument)?

Wat voor type verpakkingen zijn niet geschikt voor de eindconsument?

Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!