ISBN of EAN nummer


Samen met jou kunnen we een ruim, uniek assortiment aan onze klanten bieden. Om al deze artikelen van elkaar te onderscheiden, heeft ieder artikel een ISBN of EAN nummer. Lees er hier alles over.

ISBN of EAN

Voor het aanbieden van een artikel via bol.com heb je een geldig, geregistreerd ISBN (International Standard Book Number) of EAN (European Article number) nodig. Dankzij dit unieke nummer kunnen we alle artikelen die via bol.com worden aangeboden van elkaar onderscheiden. Voor het aanbieden van artikelen via bol.com is het volgende nodig:

  • Een geldig/geregistreerd ISBN (International Standard Book Number). Dit is een unieke code die specifiek aan boeken is toegekend.
  • Een geldig/geregistreerd EAN (European Article Number). Ook wel ‘streepjescode’ genoemd, is een uniek 13-cijferig nummer dat aan een specifiek artikel is toegekend. Dankzij dit unieke nummer kan bol.com alle artikelen in de webshop van elkaar onderscheiden en op de juiste positie indelen.

Kijk hier hoe je een nieuw artikel toevoegt aan je assortiment via bol.com.

Veelgestelde vragen

Ik heb een nieuw EAN aangeschaft, hoe krijg ik dit artikel online?

Een andere partner maakt gebruik van het EAN dat ik heb aangeschaft, mag dat?

Wanneer kan ik gebruikmaken van een bestaand EAN?

Ik heb een EAN gekocht, maar deze werkt niet. Hoe kan dit?

Twijfel je of het artikel van een andere partner identiek is?

Dit artikel heeft een 11-cijferige EAN, maar er wordt gevraagd om een 13-cijferige EAN. Wat doe ik nu?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!