Kwaliteit van productinformatie


Goede productinformatie is belangrijk voor het succesvol verkopen van je assortiment via bol.com. Lees er hier alles over.

Drie type niveaus productinformatie

Hoe completer de productinformatie, hoe beter het artikel vindbaar is binnen en buiten bol.com (bijvoorbeeld via zoekmachines). Om duidelijk te maken welke productinformatie het belangrijkste is, maken we gebruik van verschillende niveaus.

  1. Minimale informatie
  2. Aanvullende informatie
  3. Optionele informatie

 

Betekenis van de kleuren in het Excel-bestand

Hoe lichter de kleur, hoe belangrijker de informatie.

Versie september 2017

 

Kwaliteit op artikelniveau
Aan een status in het verkoopaccount kun je zien wat de kwaliteit is van de productinformatie van de artikelen die jij aanbiedt. Met de filters aan de linkerkant selecteer je gemakkelijk alle artikelen waarvan de productkwaliteit ‘zwak’ is, zodat je deze kunt verbeteren.

Indicatie Omschrijving
productinformatie niet verkoopbaar Je artikel is niet verkoopbaar. De productinformatie van dit artikel is nog onvoldoende gevuld om het artikel te koop te zetten. Vul de minimale informatie in.
Productinformatie moeilijk vindbaar  Je artikel is nog moeilijk vindbaar, dit komt omdat er belangrijke gegevens over het artikel ontbreken. We raden je aan om tenminste de minimale informatie toe te voegen.
Productinformatie prima vindbaar  Je artikel is prima vindbaar, maar het kan altijd beter. Vul ook de aanvullende informatie over het artikel in en help je klanten bij het aankoopproces.
Productinformatie goed vindbaar  Je artikel is goed vindbaar. Vul ook de optionele informatie over het artikel in om het compleet te maken.
Productinformatie uitstekend vindbaar Je artikel is uitstekend vindbaar. Alle informatie over het artikel is beschikbaar voor je klanten op bol.com.

 

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!