Kwaliteit van productinformatie


Hoe completer de productinformatie, hoe beter het artikel vindbaar is binnen en buiten bol.com (bijvoorbeeld via zoekmachines). Om duidelijk te maken welke productinformatie het belangrijkste is, maken we gebruik van verschillende niveaus.

Drie type niveaus

  1. Minimale informatie
  2. Aanvullende informatie
  3. Optionele informatie

 

Betekenis van de kleuren in het Excel-bestand

Hoe lichter de kleur, hoe belangrijker de informatie.

Versie september 2017

 

Kwaliteit op artikelniveau
Aan een status in het verkoopaccount kun je zien wat de kwaliteit is van de productinformatie van de artikelen die jij aanbiedt. Met de filters aan de linkerkant selecteer je gemakkelijk alle artikelen waarvan de productkwaliteit ‘zwak’ is, zodat je deze kunt verbeteren.

Indicatie Omschrijving
Je artikel is niet verkoopbaar. De productinformatie van dit artikel is nog onvoldoende gevuld om het artikel te koop te zetten. Vul de minimale informatie in.
 Je artikel is nog moeilijk vindbaar, dit komt omdat er belangrijke gegevens over het artikel ontbreken. We raden je aan om tenminste de minimale informatie toe te voegen.
 Je artikel is prima vindbaar, maar het kan altijd beter. Vul ook de aanvullende informatie over het artikel in en help je klanten bij het aankoopproces.
 Je artikel is goed vindbaar. Vul ook de optionele informatie over het artikel in om het compleet te maken.
Je artikel is uitstekend vindbaar. Alle informatie over het artikel is beschikbaar voor je klanten op bol.com.
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!