Verlaagde bemiddelingsbijdrage


Voor ruim 300.000 artikelen biedt bol.com een verlaagde bemiddelingsbijdrage aan mits je een scherpe verkoopprijs kunt aanbieden. Deze lagere prijzen leiden tot meer verkopen. En meedoen is makkelijk.

Je kunt van deze regeling profiteren als je assortiment aanbiedt in de deelnemende categorieën (Boeken, Entertainment m.u.v. Kantoorartikelen en Sieraden & Accessoires) en als je verkoopprijs gelijk of lager is dan het aangegeven prijspunt. De verlaging van de bemiddelingsbijdrage wordt dan automatisch ingesteld. In je verkoopaccount kun je ook een Excellijst downloaden met alle artikelen waar de verlaagde bemiddelingsbijdrage voor geldt.

Wil jij ook gebruikmaken van de verlaagde bemiddelingsbijdrage?

Volg dan – afhankelijk van de manier waarop je artikelen verwerkt – de stappen die hieronder zijn uitgeschreven.

Via het verkoopaccount ‘Mijn aanbod’

Volg onderstaande 4 stappen in je verkoopaccount:

1

1

Met het filter bij ‘Mijn aanbod’ in je verkoopaccount zie je welke artikelen uit jouw aanbod in aanmerking komen voor de verlaagde bemiddelingsbijdrage. Kies hiervoor het filter ‘Actieve verlagingen’.

2

2

Zet je jouw prijs op dit prijspunt of lager, dan verlagen wij automatisch jouw bemiddelingsbijdrage. Ligt je prijs hoger dan het prijspunt, dan berekenen we de reguliere bemiddelingsbijdrage. Voor elk artikel is zichtbaar hoelang de verlaging geldt.

3

3

In je verkoopaccount kun je ook een Excellijst downloaden met alle artikelen waar de verlaagde bemiddelingsbijdrage voor geldt. Zo kun je de verkoopprijs voor meerdere artikelen tegelijkertijd aanpassen.

4

4

In je verkoopaccount kun je ook zien welke verlagingen aflopen (binnen nu en 7 dagen) of afgelopen zijn (in de afgelopen 7 dagen). Kies hiervoor de filters ‘Aflopende verlagingen’ en ‘Afgelopen verlagingen’.

Overige manieren om mee te doen

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor de verlaging van de bemiddelingsbijdrage?

Wat als ik mijn verkoopprijs niet verlaag?

Blijft de verlaging van de bemiddelingsbijdrage vast staan?

Worden mijn verkoopprijzen automatisch teruggezet bij afloop van een periode?

Hoe wordt de verlaging van de bemiddelingsbijdrage verrekend?

Geldt de verlaagde bemiddelingsbijdrage voor NL en BE?

Wat heb ik als partner aan deze mogelijkheid? Ik ga toch minder marge maken hierdoor?

Wanneer berekenen we de bemiddelingsbijdrage

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!