Volumekorting


Volumekorting is een manier om klanten korting aan te bieden als zij meerdere items van hetzelfde artikel tegelijkertijd bestellen. En dat is een win-winsituatie.

Volumekorting is voordelig voor zowel de klant als de aanbieder van het betreffende artikel. De klant krijgt namelijk korting, terwijl je als aanbieder de verzendkosten kunt spreiden over meerdere artikelen. Daarnaast is gebleken dat bij artikelen met volumekorting meer stuks van hetzelfde artikel worden verkocht, wat leidt tot een stijging van de omzet.

Bij onderstaand artikel met volumekorting zie je bijvoorbeeld dat de klant bij 4 artikelen 20% korting krijgt.

Wanneer is volumekorting voordelig?

Sommige artikelen worden al vaak in grotere hoeveelheden besteld en bij andere artikelen liggen hier nog kansen die jij kunt benutten. Om te bepalen of volumekorting interessant is, worden de volgende richtlijnen gehanteerd:

 • Logische reeks van aantallen
  Het is belangrijk om samen een consistent winkelbeeld te creëren voor onze klant om zo de verkoopkans te vergroten; de klant weet immers beter waar hij aan toe is wanneer er een logische reeks van aantallen te herkennen is in de volumekortingen. Om aan de wens van de klant te voldoen, kun je vanaf nu kiezen uit de volgende veelgebruikte reeksen – de klant krijgt volumekorting bij:
  – 2, 3 of 4 stuks
  – 2, 4 of 6 stuks
  – 2, 4 of 8 stuks
  Je kunt zelf bepalen hoeveel procent korting je de klant geeft.
 • Relevant voor de klant
  Tijdens de pilot hebben we ontdekt dat volumekorting een averechts effect heeft wanneer de volumekorting door de klant niet relevant gevonden wordt. Dit zorgt namelijk voor een daling in de conversie en klantwaardering en dat willen we natuurlijk voorkomen. Ben je benieuwd voor welke productgroepen de volumekorting wel of niet relevant is gebleken? Een overzicht hiervan vind je hier.
 • Blijven monitoren
  Om optimaal de te kunnen profiteren van volumekorting, blijven we het effect ervan zoveel mogelijk voor je monitoren. Zien we een product waarbij de volumekorting in de laatste twintig orders van een bepaald artikel niet is toegepast? Dan vindt de klant het voordeel in dit geval blijkbaar niet interessant en nemen we contact met je op, zodat je hier op in kunt spelen en de volumekorting bij dit specifieke geval zelf kunt uitzetten.

Omdat we samen willen voorkomen dat volumekorting een averechts effect heeft blijven we hier scherp op en deze informatie delen we ook met je. Mocht het herhaaldelijk misgaan, dan wordt de optie van volumekorting uitgezet.

Hoe kan ik volumekorting toevoegen aan mijn artikelen?

Volumekorting is op dit moment nog een pilot. Wil je kijken hoe volumekorting jou en jouw klant bevalt? Dan kun je de functionaliteit alvast handmatig testen door mee te doen aan deze pilot. Bij interesse kun je een mail sturen naar volumekorting@bol.com.

Het toepassen van volumekorting wordt eerst mogelijk via de API en later ook in het verkoopaccount.

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen?

Zo proberen we het samen elke dag een beetje beter te doen. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen? Dan horen we graag van je via volumekorting@bol.com.

Veelgestelde vragen

Welke prijs binnen volumekorting telt mee voor het koopblok?

Wat gebeurt er als ik volumekorting aanbied bij een artikel, dat ook door een andere partner wordt verkocht?

Hoe kan het dat bij sommige artikelen de 1 stuks optie niet zichtbaar is?

Kan ik ook 2 mogelijkheden (1 en 2) of 3 mogelijkheden (1, 2 en 3) doorgeven, in plaats van 4 mogelijkheden?

Wat gebeurt er als ik te weinig artikelen op voorraad heb?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!