Bestelling annuleren

Lees hier hoe het werkt als jij of de klant een bestelling wil annuleren


Bestelling annuleren bij bol.com

Het kan voorkomen dat jij of de klant een bestelling toch wil annuleren. Een bestelling annuleren kan verschillende oorzaken hebben:

  • een annulering door jou
  • een annulering door de klant

Als jij een bestelling annuleert omdat je te weinig voorraad hebt of de klant de bestelling annuleert na de beloofde leverdatum, is de klant teleurgesteld. We willen deze negatieve ervaringen dan ook graag voorkomen en daarom willen we het annuleringspercentage beperken tot maximaal 2% van het totaal aantal bestelde artikelen.

Wanneer de klant zelf zijn bestelling annuleert voor de beloofde leverdatum, dan wordt dat niet meegeteld. Wanneer de klant zelf zijn bestelling annuleert na de beloofde leverdatum dan telt het wel mee, want dat zorgt voor ontevredenheid bij de klant. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat bestellingen altijd op de beloofde leverdatum bezorgd zijn bij de klant, zoals beschreven in de servicenormen. Hulp nodig? Lees bijvoorbeeld deze tips over goed voorraadbeheer, of stel je vragen aan onze Partnerservice.

Kijk hier hoe een bestelling annuleren bij bol.com werkt:

Veelgestelde vragen

Wat moet je doen als je een annulering krijgt en de bestelling al verzonden hebt, maar nog niet behandeld in je verkoopaccount?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!