Bestelling behandelen

Deze stappen worden doorlopen wanneer je een bestelling ontvangt


Bestelling behandelen bij bol.com

Om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn, zorgen we er samen met jou voor dat iedere bestelling goed afgehandeld wordt. Want een tevreden klant komt sneller terug en daar gaan we voor.

Zo werkt het bestelproces via bol.com:

  • Een klant plaatst een bestelling
  • Jij en de klant ontvangen een bestelbevestiging per e-mail
  • Voordat de bestelling in jouw verkoopaccount wordt getoond, controleert bol.com de bestelling (bijvoorbeeld op mogelijke fraude). Daarna staat de bestelling in het verkoopaccount bij de tab ‘Bestellingen’ > ‘Openstaand’.
  • Controleer eerst of je het artikel op voorraad hebt.
  • Behandel de bestelling zo snel mogelijk. Het behandelen van de bestelling gebeurt in het verkoopaccount. Kijk bij “openstaande bestellingen”. Kies een verzendwijze en bevestig de bestelling.
  • Als de bestelling nog niet behandeld (bevestigd) is na de derde dag na de uiterste leverdatum, dan verloopt de bestelling en annuleert bol.com deze automatisch. Na het annuleren van de bestelling is de bestelling niet meer zichtbaar in je account en betalen we je niet uit, ook al heb je de bestelling geleverd.
  • Ook staat de voorraad van je artikel vanaf dat moment op ‘0’. Hier lees je er meer over.

Bij bestelling behandelen dien je een keuze te maken tussen: Voordelig verzenden via bol.com en Andere verzendwijze.

Tip!

Een bestelling annuleren we drie dagen na de uiterste leverdatum. Indien je de bestelling niet op tijd bevestigd, annuleren we de bestelling en krijg je als verkoper niet uitbetaald. Heb je de bestelling al wel geleverd aan de koper, dan kunnen we je helaas niet helpen.

 

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik een bestelling niet op tijd kan leveren?

Wat gebeurt er als ik de bestelling vergeten ben af te handelen?

Wat zijn de regels rondom het ophalen van oude (huishoudelijke) apparaten?

Hoe voer ik de oud-voor-nieuwregeling uit?

Wat moet ik doen als ik een retour niet wil accepteren?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!