Aanlevervoorwaarden


Als je je zending hebt voorgemeld in je verkoopaccount is het tijd om je artikelen te verpakken en aan te leveren bij ons distributiecentrum. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke aanlevervoorwaarden.

Verpakken

Zorg voor een goede individuele verpakking van je artikelen, zodat ze niet beschadigd raken tijdens het logistieke proces. Houd er rekening mee dat een artikel tijdens de verzending of verwerking geschud kan worden of kan vallen: een kwalitatieve verpakking van artikelen om te voorkomen dat je artikelen beschadigd raken is jouw verantwoordelijkheid.

  • Scherpe voorwerpen: verpak je zo dat scherpe rand niet uitsteekt en het artikel op z’n plek wordt gehouden.
  • Textiel en kleine voorwerpen: verpak je in een poly bag met EAN-barcode aan de buitenkant.
  • Breekbare artikelen: moet je extra goed verpakken en kunnen een valtest doorstaan
  • Multipacks/sets: verpak je gezamenlijk en hebben één scanbare EAN of Lvb label op de verpakking. Ook moet er een sticker met ‘multipack’ op de verpakking zitten.
Links is juist: dit multipack heeft één scanbare EAN-code of Lvb label

Lees hier de complete aanlevervoorwaarden.

 

Labelen

Alle artikelen die bij ons distributiecentrum worden aangeleverd, moeten zijn of worden voorzien van een Lvb label (bSKU). Waar het EAN-nummer is gekoppeld aan een uniek artikel, gaat de bSKU een stap verder: een bSKU is de barcode die de link legt tussen een bepaald artikel en een unieke verkoper. Zo weten we zeker dat we bestellingen uitsturen vanuit de juiste voorraad.

Je kan je artikelen zelf labelen met de Lvb labels, of bol.com voor jou laten labelen.

Let op: fouten bij het labelen kunnen resulteren in een onjuiste boeking van voorraden. Besteed hier dus extra aandacht aan. Lees hier meer over Artikelen labelen.

 

Verzenden

Lever je zending goed aan:


Download hier de checklist Verpakken en Verzenden. Handig om bij de hand te houden.

Is je zending vertraagd of moet de aankomstdatum veranderd worden? Neem dan telefonisch contact op met onze partnerservice.

Je zending volgen

Zodra je zending in het bol.com distributiecentrum in Waalwijk arriveert, registreren we de zending als ontvangen. Daarna pakken we de zending uit, controleren we de artikelen op aantallen en opgelopen schade en voorzien we ze van een Lvb label (als je niet zelf labelt). In de tab ‘Mijn Lvb zendingen’ vindt je een initiele telling van je artikelen in ons distrubutie.

Dit is enkel de eerste telling in het proces, dit is niet de definitieve voorraadstand. Als je bij je zending iets ziet dat niet klopt, check altijd eerst je voorraadstand in 'Mijn Lvb voorraad'.

Uiterlijk drie werkdagen na ontvangst van je zending liggen de artikelen op de juiste plek op voorraad. De zending is op dat moment volledig verwerkt en klaar voor de verkoop via bol.com.

Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!