Aanleveren


Als je je zending hebt voorgemeld in je verkoopaccount is het tijd om je artikelen te verpakken en aan te leveren bij ons distributiecentrum. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke aanlevervoorwaarden.

Verpakken

Zorg voor een goede individuele verpakking van je artikelen, zodat ze niet beschadigd raken tijdens het logistieke proces. Houd er rekening mee dat een artikel tijdens de verzending of verwerking geschud kan worden of kan vallen: een kwalitatieve verpakking van artikelen om te voorkomen dat je artikelen beschadigd raken is jouw verantwoordelijkheid. Lees hier de complete aanlevervoorwaarden (in bijlage 3).

  • Scherpe voorwerpen: verpak je zo dat scherpe rand niet uitsteekt en het artikel op z’n plek wordt gehouden.
  • Textiel en kleine voorwerpen: verpak je in een poly bag met EAN-barcode aan de buitenkant.
  • Breekbare artikelen: moet je extra goed verpakken en kunnen een valtest doorstaan
  • Multipacks/sets: verpak je gezamenlijk en hebben één scanbare EAN of Logistiek via bol.com label op de verpakking. Ook moet er een sticker met ‘multipack’ op de verpakking zitten.
Links is juist: dit multipack heeft één scanbare EAN-code of Logistiek via bol.com label

Labelen

Alle artikelen die bij ons distributiecentrum worden aangeleverd, moeten zijn of worden voorzien van een Logistiek via bol.com label (bSKU). Waar het EAN-nummer is gekoppeld aan een uniek artikel, gaat de bSKU een stap verder: Een bSKU is de barcode die de link legt tussen een bepaald artikel en een unieke aanbieder. Zo weten we zeker dat we bestellingen uitsturen vanuit de juiste voorraad.

Je kan je artikelen zelf labelen met de Logstiek via bol.com labels, of bol.com voor jou laten labelen.

Let op: fouten bij het labelen kunnen resulteren in een onjuiste boeking van voorraden. Besteed hier dus extra aandacht aan. Lees hier meer over Artikelen labelen.

Verzenden

Lever je zending goed aan. Zorg ervoor dat alle artikelen die je verzendt naar een van onze distributiecentra altijd zijn voorgemeld (inclusief de juiste datum). Wanneer dit gebeurt is, hoeft het geen probleem te zijn als je artikelen zijn verspreid over verschillende zendingen.

Is je zending vertraagd of moet de aankomstdatum veranderd worden? Neem dan telefonisch contact op met onze Partnerservice.

Je zending ontvangen we tevens graag op wegwerppallets. Pallets met statiegeld zullen worden meegegeven aan de vervoerder en deze worden hierna bij de partner afgeleverd wat zorgt voor een kostbaar(der) proces.

Je zending volgen

Zodra je zending in het bol.com distributiecentrum in Waalwijk arriveert, registreren we de zending als ontvangen. Daarna pakken we de zending uit, controleren we de artikelen op aantallen en opgelopen schade en voorzien we ze van een Logistiek via bol.com label (als je niet zelf labelt). In de tab ‘Mijn Lvb zendingen’ vind je een initiele telling van je artikelen in ons distrubutie.

Dit is enkel de eerste telling in het proces, dit is niet de definitieve voorraadstand. Als je bij je zending iets ziet dat niet klopt, check altijd eerst je voorraadstand in ‘Mijn Lvb voorraad’.

Uiterlijk drie werkdagen na ontvangst van je zending liggen de artikelen op de juiste plek op voorraad. De zending is op dat moment volledig verwerkt en klaar voor de verkoop via bol.com.

Artikel komt beschadigd aan in ons distributiecentrum

Het kan zo zijn dat een artikel beschadigd raakt tijdens de verzending naar ons distributiecentrum. Het gaat hier om beschadigde of gescheurde verpakkingen of breekbare artikelen die gebroken zijn. Deze artikelen worden bij ontvangst apart gelegd als ‘in deze staat niet leverbaar voor de klant’. Je kunt twee dingen doen:

  1. Het artikel retour laten sturen: hiervoor rekenen we pickkosten (60 cent per artikel) en verzendkosten naar het door jou opgegeven adres.
  2. Je kunt deze artikelen door ons kostenloos laten vernietigen.

Zodra één van je artikelen beschadigd aankomt, brengen we je hiervan per e-mail op de hoogte en vragen we je voor welke optie je kiest. Om beschadigingen te voorkomen is het erg belangrijk dat je je artikelen zo goed en stevig mogelijk verpakt.

Beschadigde artikelen worden niet gecombineerd met de onverkoopbare voorraad als gevolg van een klantretour. Deze worden op een andere plek in ons distributiecentrum verzameld.

 

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!