Artikelen voormelden


Nadat je hebt aangegeven welke artikelen uit je assortiment je wilt gaan verkopen met Logistiek via bol.com kun je je artikelen klaarmaken om naar ons distributiecentrum te verzenden. Het is belangrijk dat je ons laten weten wanneer je welke en hoeveel artikelen je aanlevert, zodat wij dit kunnen inplannen. Dit doe je door een voormelding te maken in je verkoopaccount. Om voorraadverschillen en fouten te voorkomen is het van groot belang dat er op de juiste manier wordt voorgemeld en aangeleverd aan ons distributiecentrum.

Hoe meld je een zending voor?

1

Nieuwe zending maken

Ga in je verkoopaccount naar de tab ‘Artikelen > Nieuwe Lvb zending maken’.

2

Artikelen selecteren

Geef aan welke artikelen en hoeveel artikelen je wil versturen. Het is van belang dat dit aantal hetzelfde is als het aantal dat je verzendt naar ons distributiecentrum. Let op dat je enkel de EAN-nummers voormeld die ook fysiek op het artikel gedrukt staan. Dit alles zorgt voor een zo klein mogelijke kans op foutieve boekingen in ons distributiecentrum.

3

Zending voorbereiden

Kies of je de artikelen zelf van een bol.com productlabel (bSKU) voorziet of dat je wil dat wij dit voor je labelen. Lees hier meer informatie over artikelen labelen.

4

Leverafspraak maken

Laat ons de vervoerder, de aanleverdatum en het dagdeel (indien bekend) weten. Alle zendingen dienen te worden aangeleverd door een professionele vervoerder door de beperkte ruimte en de strakke planning bij ons distributiecentrum. Eigen vervoer wordt mogelijk geweigerd. Onze planning is gebaseerd op de gemaakte afleverafspraken. Niet nageleefde afleverafspraken kunnen resulteren in vertraging en procesverstoringen.

Vul een paklijstreferentie in: probeer deze zo uniek mogelijk te houden, zodat de kans dat een andere partner dezelfde referentie invoert zo klein mogelijk blijft en procesverstoringen worden voorkomen (vul bijvoorbeeld niet alleen de datum in).

5

Zending definitief

Maak je zending definitief. Klik op ‘Paklijst downloaden’, print deze en voeg deze bij je zending. Klik op ‘Verzendlabel(s) downloaden’ en print deze. Plak het Lvb verzendlabel op aan de zijkant van iedere losse collo of pallet zodat deze duidelijk scanbaar is voor de medewerkers van ons distributiecentrum.

Je zending is bij deze definitief gemaakt en is gedeeld met ons distributiecentrum.

6

Verzending

Voor een soepele en tijdige verwerking van je artikelen, houd bij verzending rekening met de volgende punten:

  • De zending wordt afgeleverd op de afleverdatum aangegeven in de voormelding
  • Iedere losse collo of ieder los pallet is voorzien van het juiste Lvb verzendlabel
  • De inhoud van de zending komt overeen met de gemaakte voormelding
  • Ieder artikel in de zending is voorzien van één scanbare code: één EAN-nummer als bol.com voor jou labelt of één Lvb label (bSKU label) als je zelf labelt.
  • Er is één paklijst aan de zending toegevoegd.

Let op!

Het Lvb verzendlabel is geen franco. Deze moet je nog los via je vervoerder regelen.

Je kunt nu je voorgemelde zending aanleveren bij ons distributiecentrum. In de tab ‘Mijn Lvb zendingen’ kun je de paklijst, verzend- en productlabels terugvinden.

Volgende stap: Artikelen aanleveren

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!