De tarieven

Vergoot je verkoopkansen en profiteer van de voordelen met Logistiek via bol.com.


Als jij gebruikmaakt van Logistiek via bol.com, profiteren jij en jouw klanten direct van verschillende voordelen. Hieronder vind je de tarieven voor het gebruik van Logistiek via bol.com.

 

Afmetingen pakketten Logistiek via bol.com

NB: De tarieven zijn inclusief verzendkosten. In het geval dat de afmetingen van jouw verpakkingen wijzigt, dient de Logistiek via bol.com partner dit door te geven aan Partnerservice.

Tip!

Ben je benieuwd of Logistiek via bol.com ook voor jou interessant is en hoeveel voordeel het je kan opleveren? Je kunt het checken in de kostenvergelijker – klik hier.

Inclusief:

 • Pick & pack kosten
 • Verzenden
 • Klantenservice
 • Retouren

Exclusief:

 • btw
 • bemiddelingsbijdrage
 • €0,35 toeslag bij breekbare artikelen, horloges, zonnebrillen, tassen/lederwaren, baby- & peuterkleding, sportkleding & sportschoenen. *
 • €0,35 toeslag bij artikelen met een houdbaarheidsdatum. *
 • piektarief voor de opslag van artikelen, in aanloop naar de feestdagen, geldend in oktober, november en december 2018.**

* Binnen deze categorieën ligt het retourpercentage hoger dan gemiddeld of wordt er in het geval van THT en breekbare artikelen extra aandacht besteed aan de verwerking van de bestelling. Om hiervan de kosten te dekken rekenen we hier een toeslag voor. De toeslag wordt per handeling in rekening gebracht. Het kan dus voorkomen dat de toeslag meer dan een keer wordt toegepast. Bijvoorbeeld in het geval van een breekbaar artikel met een THT datum.

** Zie in onderstaande tabel het piektarief ten opzichte van het normale tarief.

 Maat Tarief voorraad per  maand  Piektarief voorraad per maand
XS € 0,075 € 0,105
S € 0,10 € 0,14
M € 0,20 € 0,28
L € 0,30 € 0,42

 

Voordeel dankzij gecombineerde verzendingen

De Logistiek via bol.com tarieven per besteld artikel zijn gebaseerd op een bestelling met één van jouw artikelen. Als een klant meerdere artikelen van jou in één keer bestelt, zorgen wij ervoor dat dit op de meest efficiënte en voor jou gunstige manier wordt verzonden. Zo betaal je relatief minder per artikel en ben je goedkoper uit. Om je voordeel te kunnen berekenen, is het tarief gesplitst in twee delen: een bedrag per item en een bedrag voor de bezorging.

 Maat  Lvb item  Lvb bezorging  Totaal per besteld artikel
XS € 1.40 € 1.80 € 3.20
S € 1.50 € 2.50 € 4.00
M € 1.75 € 3.00 € 4.75
L € 2.00 € 3.50 € 5.50

Overige (extra) tarieven voor Logistiek via bol.com diensten

 • Het stickeren van je artikelen: tegen een vergoeding van €0,18 per artikel zorgen wij voor de Lvb labels (bSK- stickers) op je artikel. Deze labels zijn nodig om jouw voorraad te onderscheiden van andere partners en de bol.com voorraad. Indien je hebt aangegeven zelf te stickeren maar dit niet hebt gedaan terwijl het wel is vereist, dan is het tarief €0,23 per artikel.
 • Tarieven voor het terughalen of vernietigen van (on)verkoopbare voorraad: indien je een artikel wilt terughalen of wilt laten vernietigen brengen wij hiervoor €0,40 per artikel (excl. btw) in rekening. Wil je artikelen retourneren naar een bepaald adres? Dan komen er naast de €0,40 per artikel (excl. btw) nog extra verzendkosten bij.

Tarief per zending (bij retourneren voorraad vanuit warehouse)

 

 

Veelgestelde vragen

Stel: een klant koopt in één bestelling een S-artikel en een M-artikel, die samen in één verpakking passen. Verpakken jullie dit dan samen?

Hoe wordt bepaald in welke tariefgroep mijn artikel valt op basis van afmetingen?

Zijn de tarieven inclusief bemiddelingsbijdrage?

Hoe werken de opslagkosten?

Waarom betaalt de klant €2,49 verzendkosten als de verkoopprijs van de totale bestelling onder €20 zit en terwijl ik al fulfilment kosten betaal?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!