Bestellingen


De bestellingen die via Logistiek via bol.com geplaatst en geleverd zijn kun je zien in je verkoopaccount onder de tab ‘Bestellingen’. Als je alleen voor een deel van je assortiment gebruikmaken van Logistiek via bol.com, dan kun je deze bestellingen filteren.

Btw-factuur opmaken

Mocht je van de klant of namens de klantenservice een bericht ontvangen met het verzoek om een btw-factuur op te maken, dan kun je op deze bestellingen pagina de NAW-gegevens van de klant terug zien die je nodig zult hebben bij het opstellen van de factuur. Het opstellen van de btw-factuur is de verantwoordelijkheid van de partner.

Pakket verloren geraakt bij verzendproces

Als een pakket ‘lost in mail’ of ‘lost in dropshipper’ is en dus verloren is geraakt bij het verzendproces tussen een van onze distributiecentra en de klant, , vergoedt bol.com de kosten die je hebt gemaakt voor Lvb en een deel van de verkoopwaarde van het artikel. In bijlage 1 van de gebruikersvoorwaarden zie je het vergoedingspercentage per artikel.

Contact opnemen met je klant

Wil je contact opnemen met een klant over een Logistiek via bol.com bestelling? Dat kan via de knop “E-mail de klant” in je verkoopaccount.

Wat gebeurt er als een klant een vraag heeft over een Logistiek via bol.com bestelling?

De bol.com klantenservice is het aanspreekpunt voor de klant voor artikelen die je met Logistiek via bol.com verkoopt.

  • De klant kan daarnaast een inhoudelijke vraag stellen via de vraag- en antwoordfunctie die bij het artikel op de website beschikbaar is. Zodra jij de vraag beantwoord hebt, ontvangt de klant een e-mail. Het antwoord op de vraag is ook terug te lezen op de website bij het artikel.
  • Na 30 dagen ben je als verkoper zelf weer verantwoordelijk voor de after sales en opvolging van de klantenservice vragen. Jouw contactgegevens zullen dan ook zichtbaar worden in het verkoopaccount van de consument.

Kan een klant een beoordeling geven voor een Logistiek via bol.com bestelling?

Ja, dat kan. De beoordeling gaat op dezelfde wijze als de overige bestellingen en de cijfers tellen dan ook mee. Ook de levertijd en het contact worden daarbij beoordeeld. Als online verkoper ben je afhankelijk van derde partijen die je selecteert, ook voor fulfillment. Ook die service heeft invloed op de ervaring van de klant. Van bestelling tot en met bezorging.
Als je vragen hebt over een bepaalde beoordeling, mag je altijd contact opnemen met onze partnerservice.

Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!