Retouren


Een klant kan een bestelling binnen 30 dagen gratis retourneren naar het distributiecentrum.

In het distributiecentrum wordt het artikel beoordeeld. Er zijn dan twee mogelijkheden:

  • Verpakking intact, juiste artikel en artikel in tact? Het artikel wordt geplaatst bij verkoopbare voorraad.
  • Verpakking of artikel beschadigd en niet in deze staat leverbaar aan de consument? Het artikel wordt geplaatst bij onverkoopbare voorraad.

Als een klant bij de retourmelding aangeeft dat het artikel defect is, wordt het artikel automatisch bij de onverkoopbare voorraad geplaatst. Defecten kunnen wij niet voor jou beoordelen. Door je onverkoopbare voorraad terug te halen kun je dit zelf beoordelen.

Artikel te laat geretourneerd

Het komt voor dat een artikel, na overleg met de bol.com klantenservice en met jou, het artikel na 30 dagen nog retourneert. Als het artikel nog verkoopbaar is wordt deze opnieuw aangeboden via bol.com. Als het artikel onverkoopbaar is wordt deze bij de onverkoopbare voorraad geplaatst.

Retour is lost in mail

Als een artikel kwijt raakt in het verzendproces tussen de klant en het distributiecentrum, vergoedt bol.com de kosten die je hebt gemaakt voor Lvb en een deel van de verkoopwaarde van het artikel. In bijlage 1 van de gebruikersvoorwaarden zie je het vergoedingspercentage per artikel.

Veelgestelde vragen

Wat als de klant contact opneemt over het retourneren van een artikel?

Wat gebeurt er als een klant zijn bestelling retour wil sturen?

Hoe beoordeelt bol.com retouren in het distributiecentrum?

Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!