Retouren


Een klant kan een bestelling binnen 30 dagen gratis retourneren naar het distributiecentrum.

In het distributiecentrum wordt het artikel beoordeeld. Er zijn dan twee mogelijkheden:

  • Verpakking intact, juiste artikel en artikel in tact? Het artikel wordt geplaatst bij verkoopbare voorraad.
  • Verpakking of artikel beschadigd en niet in deze staat leverbaar aan de consument? Het artikel wordt geplaatst bij onverkoopbare voorraad.

Als een klant bij de retourmelding aangeeft dat het artikel defect is, wordt het artikel automatisch bij de onverkoopbare voorraad geplaatst. Defecten kunnen wij niet voor jou beoordelen. Door je onverkoopbare voorraad terug te halen kun je dit zelf beoordelen.

De retourreden, indien deze beschikbaar is, vanuit de klant zal bij het retoursturen naar jou als partner op de pakbon vermeld staan. Zo kun je altijd gemakkelijk terug vinden waarom een product retour is gekomen.

Artikel te laat geretourneerd

Het komt voor dat een artikel, na overleg met de bol.com klantenservice en met jou, het artikel na 30 dagen nog retourneert. Als het artikel nog verkoopbaar is wordt deze opnieuw aangeboden via bol.com. Als het artikel onverkoopbaar is wordt deze bij de onverkoopbare voorraad geplaatst.

Retour is lost in mail

Als een artikel kwijt raakt in het verzendproces tussen de klant en het distributiecentrum, vergoedt bol.com de kosten die je hebt gemaakt voor Logistiek via bol.com en een deel van de verkoopwaarde van het artikel. In bijlage 1 van de Gebruikersvoorwaarden zie je het vergoedingspercentage per artikel.

Wat als de klant contact opneemt over het retourneren van een artikel?

Een klant heeft recht op 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren. Als een klant een artikel retour wil sturen. hoef jij zelf niets te doen. De klant stuurt het artikel retour naar het bol.com distributiecentrum. Indien er vragen zijn over het retourneren van een artikel kan de klant direct contact opnemen met de bol.com klantenservice. Dit nemen wij volledig van jou over.

Veelgestelde vragen

Wat als de klant contact opneemt over het retourneren van een artikel?

Wat gebeurt er als een klant zijn bestelling retour wil sturen?

Hoe beoordeelt bol.com retouren in het distributiecentrum?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!