Je account aanpassen


Het is mogelijk om je artikelen in meerdere landen, Nederland en België, te verkopen door je verkoopaccount uit te breiden. Deze mogelijkheid geldt voor partners die wel of niet gebruikmaken van Logistiek via bol.com. Hieronder lees je hoe je je verkoopbereik aanpast.

1

Wat je eerst moet overwegen

Aangesloten bij Logistiek via bol.com?

Dan geldt de keuze voor de artikelen die je middels Logistiek via bol.com aanbiedt.

Let op! Al je Logistiek via bol.com-artikelen worden standaard aangeboden in Nederland en Belgie, met de bijbehorende bezorgopties en scherpe levertijden. Op een XS-artikel na, zijn de tarieven gelijk voor levering in beide landen. Bied je toch liever je artikelen via Logistiek via bol.com aan in een specifiek land? Maak dan de keuze tussen Nederland en Belgie.

Eigen distributie en Logistiek via bol.com?

Dan kun je onderscheid maken tussen de artikelen die je zelf aanbiedt en de artikelen die worden aangeboden middels Logistiek via bol.com. Het scherm waarin je de keuze verwerkt is zoals het onderstaande voorbeeld.

2

Kies waar je wilt verkopen

Verkoop je je artikelen in Nederland, België of beide?

Wees bij het maken van deze keuze bewust van de onderstaande zaken:

  • De wensen en behoeften kunnen per Nederlandse- en Vlaamse klant verschillen. Dit kan effect hebben op je verkopen
  • Je artikelen moeten toegelaten zijn in het land waar je deze aanbiedt. Lees hier en hier meer over
  • Zorg dat specificaties als levertijd en -opties zijn afgestemd op het land waar je verkoopt
3

Kies hoe je wilt verkopen

Verkoop je vanuit een verkoopaccount?

Als je ervoor kiest om je artikelen in Nederland en België te verkopen, kan dit bijvoorbeeld middels een gecombineerd verkoopaccount. Zo gelden dan voor beide landen dezelfde prijs, levertijd, retouradres en andere (retour)voorwaarden en kun je de voorraad van je artikelen tegelijkertijd beheren. Een geheel overzicht van de voor- en nadelen lees je onderaan de pagina.

 

Verkoop je vanuit meerdere verkoopaccounts?

Als je meerdere verkoopaccounts opent, kan je afzonderlijk bepalen welke artikelen je aanbiedt, tegen welke prijs en levertijd. Ook is het dan mogelijk een ander retouradres in te voeren. Het vereist wel dat je aanbod en voorraad tweemaal moet beheren. Hoe je een tweede verkoopaccount opent, staat beschreven in de onderstaande F.A.Q.

Tip! Voor Logistiek via bol.com is levering en retour uit handen genomen en zijn de tarieven voor Nederland en België nagenoeg gelijk. We raden daarom om in dit geval altijd in beide landen actief te blijven.

4

Verwerk de keuze in je verkoopaccount

Ga in je verkoopaccount onder ‘Instellingen’ naar ‘Mijn Winkel’ , en open ‘Over de grens’. Hier zie je het scherm zoals de onderstaande afbeelding.

 

Let op! Voordat je instelling(en) of wijziging(en) opslaat, krijg je een melding of je dit zeker weet. Na het klikken op ‘Ja, zeker’ zijn deze opgeslagen en verwerkt.

 

 

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een apart account voor Nederland. Hoe maak ik deze aan?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!