Verkopen in Nederland


Bijna alle Nederlanders kennen bol.com. Door jouw assortiment ook in Nederland aan te bieden bereik je ruim 7,5 miljoen extra klanten. Een fantastische kans voor jou als ondernemer! De meeste informatie over verkopen via bol.com is gelijk voor Belgische en Nederlandse ondernemers. Echter, er zijn ook verschillen om rekening mee te houden.

Houd hier rekening mee bij de verkoop in Nederland:

1. Verzending

Kies de juiste verzendpartij om je leverbelofte waar te kunnen maken. De mogelijkheden van distributeurs kunnen afwijken in Nederland en België. Bovendien kunnen de kosten voor verzendingen hoger zijn. Mocht je je verkoopprijs hierop aan willen passen, dan raden we je een apart account aan voor de verkoop in Nederland.

Nog een aantal verschillen:

  • Brievenbuspakje; Een brievenbuspakje mag maximaal 2 kg wegen. De maximale maten van een brievenbuspakje in Nederland zijn 38 x 26,5 x 3,2 cm.
  • com verzendzegel; bol.com biedt voor verzendingen vanaf en binnen Nederland zegels aan van PostNL, DHL en DPD.

2. Retouradres

Het is niet mogelijk om bij een Nederlands verkoopaccount een Belgisch postbus of antwoordnummer te gebruiken.

3. Wetgeving

De belangrijkste regels voor webwinkels, zoals de Wet Kopen op Afstand, behoren tot de Europese Regelgeving en zijn dus gelijk voor zowel Nederland als België.

4. Geschikt assortiment

Je kunt artikelen aanbieden binnen de bestaande categorieën bij bol.com. Echter dient het door jou aangeboden assortiment wel te voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. En er zijn verschillen tussen de Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving.

Bijvoorbeeld: in Nederland ben je bijvoorbeeld verplicht om een registratie nummer te hebben om Chloortabletten te verkopen, wat in België vrij kan.

Tip

Maak een apart account aan voor de artikelen uit jouw assortiment die wel in België, maar niet in Nederland verkocht mogen worden.

5. Nederlandse content

De Nederlandse en Vlaamse taal lijkt op elkaar, maar verschilt toch. Op de website kun je rechts bovenin kiezen voor België of Nederland. Afhankelijk van deze landskeuze worden acties getoond, zoals aanbiedingen voor de Nederlandse Koningsdag. Ook wordt Nederlandse content getoond, zoals Magnetrons in plaats van Microgolfovens.

Instellingen op de website:

6. Intracommunautaire levering

Alle klanten die bestellingen plaatsen bij verkopers ontvangen van bol.com een betaaloverzicht. Indien er behoefte is aan een btw factuur nemen klanten (via de klantenservice) contact op met jou. Dit geldt vooral voor klanten die zakelijke bestellingen hebben geplaatst.

Voor grensoverschrijdende verkopen gelden afwijkende btw-regels, de zogenaamde intracommunautaire leveringen, met betrekking tot verkopen aan zakelijke klanten en ‘afstandsverkopen’ met betrekking tot verkopen aan particuliere klanten.

Lees hier meer Informatie over intracommunautaire levering voor Nederlandse verkopers:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/internationaal/btw_voor_buitenlandse_ondernemers/goederen/exporteren_vanuit_nederland_naar_andere_eu_landen/

Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!