Beoordelingen

Zo werkt het beoordelingsproces bij bol.com


Hoe scoor jij volgens je klanten? Beoordelingen van klanten zijn belangrijk voor je prestaties. Hier lees je waar je klanten je op kunnen beoordelen en hoe je een gouden label kunt verdienen.

Beoordelingen van klanten

Samen met jou maken we graag het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker. Om dat te kunnen realiseren, willen we zoveel mogelijk tevreden klanten. Om de tevredenheid onder onze klanten te meten, sturen we klanten (als zij via hun koopaccount hebben aangegeven dat zij dat willen) een beoordelingsverzoek. Dit doen we 7 dagen na de verwachte leverdatum van hun bestelling.

Deze klantbeoordelingen dragen bij aan het waarborgen van de kwaliteit van bol.com en de tevredenheid onder klanten. Om succesvol te ondernemen via bol.com, is het belangrijk om je prestaties goed in de gaten te houden en aandachtspunten te verbeteren als dit nodig is. Een goede partner scoort gemiddeld een 8 of hoger. Dit is de gemiddelde score van je beoordelingen in de afgelopen drie maanden. Lees hier meer over op de pagina Servicenormen.

In je verkoopaccount kun je je gemiddelde beoordelingscijfers zien over de afgelopen tijd. Ook vind je hier tips en adviezen om je beoordelingscijfer te verbeteren of hoog te houden.

Kies waar je meer over wilt weten:

 

Negatieve beoordelingen hoeven niet automatisch te leiden tot klantverlies. Belangrijk is hoe je ermee omgaat. Lees deze tips om positief om te gaan met negatieve beoordelingen van klanten.

Van partners die door onze klanten regelmatig als onvoldoende worden beoordeeld en gemiddeld een 5,0 of lager hebben, sluiten we per direct en zonder waarschuwing de winkel. Het is dan niet meer mogelijk om via bol.com te verkopen. Wij vinden dat goed presterende partners niet de dupe mogen worden van negatieve klantervaringen bij andere partners.

 

Veelgestelde vragen

Ik ben het niet eens met een beoordeling, kunnen jullie deze weghalen?

Ik heb een beoordeling ontvangen, maar het lag aan de bezorgdienst. Wat nu?

Hoe wordt mijn beoordelingscijfer berekend?

Wanneer ontvangt de klant een beoordelingsverzoek?

Mijn gemiddelde klopt niet?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!