Servicenormen

Belangrijke informatie voor je prestaties via bol.com


We werken dagelijks aan de beste winkel voor onze klanten en partners. Bol.com staat bekend om haar hoge kwaliteit en wij merken dat veel van onze partners daar ook hard aan meewerken. Om de kwaliteit van bol.com en haar verkooppartners te waarborgen, hanteren we servicenormen waarop we onze partners monitoren en aanspreken. Op de ‘Prestaties’-pagina in je verkoopaccount kun je precies zien hoe je scoort op de servicenormen.

Welke servicenormen hanteren we bij bol.com?

Bekijk de uitlegvideo’s over de servicenormen.

 


Als je voldoet aan de servicenormen, is de kwaliteit van je operationele processen gewaarborgd. Dit is een voorwaarde om kans te maken op de beste verkooppositie.

Wanneer word je door bol.com aangesproken?

Wanneer je een week niet voldoet aan onderstaande twee normen, dan sturen we je een e-mail:

  • Annuleringen
  • Op tijd geleverd

Vanaf de eerste keer dat je niet aan een of meerdere servicenormen voldoet gaat een periode van 24 weken in. In deze 24 weken tellen we de weken waarbij je niet aan een servicenorm hebt kunnen voldoen bij elkaar op. Je mag in deze 24 weken maximaal 6 keer onder de norm presteren:

  • 1-4 keer: De eerste vier weken waarin je niet voldoet aan de servicenorm, ontvang je een mail zonder verdere consequenties. Tijdens deze periode kan het zijn dat je geen kans maakt op een positie in het koopblok. Lees meer over de beste verkooppositie.
  • 5 keer: Bij de vijfde keer gaan we over tot een tijdelijke sluiting van je winkel en verzoeken we je om een verbeterplan te schrijven. Aan de hand van dit plan kijken we samen hoe we jouw prestaties kunnen verbeteren. Als we verwachten dat jouw verbeterplan leidt tot betere prestaties, heropenen we je winkel en kan je weer verkopen op bol.com.

Download hier het verbeterplan

Verbeterplan downloaden

Stuur het ingevulde verbeterplan als bijlage in een reply op onze mail met onderwerp “Je account is tijdelijk gesloten”

  • 6 keer: De zesde week dat je niet voldoet aan de servicenorm krijg je een laatste kans om je prestaties te verbeteren.
  • 7 keer: Bij de zevende keer dat je niet voldoet aan de servicenorm, wordt je verkoopaccount definitief gesloten. Je bent dan volledig geblokkeerd, je kunt niet meer inloggen in je verkoopaccount en je kunt geen nieuw verkoopaccount meer aanmaken. Ook zijn de artikelen niet meer zichtbaar op bol.com.

Zijn je prestaties gedurende het verbetertraject van 24 weken voldoende dan eindigt het traject automatisch. Het verbetertraject start opnieuw zodra je weer onder de servicenorm presteert.


Vragen over je score(s) op servicenormen?

Neem dan contact op met onze partnerservice via zakelijkverkopen@bol.com. 

Veelgestelde vragen

Hoe worden de cijfers berekend?

Ik zie een groen vinkje, maar ik sta niet bovenaan in het koopblok. Hoe kan dit?

Worden mijn bestellingen via Logistiek via bol.com meegerekend?

Hoe wordt er precies rekening gehouden met incidenten?

Welke klanten krijgen een e-mail over de afleverbevestiging?

Ik ben het niet eens met mijn score 'Op tijd geleverd'. Artikel X is te laat gerekend.

Wanneer zijn mijn scores definitief?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!