Tips voor tijdige levering


We weten dat klanten een groot belang hechten om bestelde artikelen op tijd in huis te hebben. Samen doen we dagelijks ons best om bestellingen op tijd bij onze klanten te krijgen. In dit artikel lees je tips om je artikelen op tijd bij de klant te krijgen.

Tip 1: Zorg voor een realistische leverbelofte
We weten dat klanten er een groot belang aan hechten om bestelde artikelen op tijd in huis te hebben. Doe daarom een realistische belofte aan de klant over wanneer hij zijn bestelde artikel in huis zal hebben. Houd hierbij rekening met de tijd die je zelf kwijt bent om je bestelling gereed te maken en de tijd die je bezorgdienst nodig heeft om je pakket te leveren. Weet je niet zeker of je je leverbelofte kunt nakomen? Dan is het slim om deze wat ruimer in te stellen.

  • Lever je over de grens? Zet je levertijd dan minimaal op 2-3 werkdagen. Zo weet je zeker dat je de leverbelofte na kunt komen.
  • Bied je artikelen aan die niet uit je eigen assortiment geleverd worden? Dan is het slim hier in je leverbelofte rekening mee te houden.
  • Je kunt de leverbelofte voor meerdere artikelen heel eenvoudig aanpassen met de Excel-uploadtool in het verkoopaccount. Hier lees je meer over hoe je dat doet.

Tip 2: Voeg een track & trace-nummer toe aan je bestellingen (= verplicht)

Op deze manier zijn klanten op de hoogte wanneer ze hun pakketje kunnen verwachten.

Tip 3: Bevestig je bestellingen pas wanneer je deze ook echt verzonden hebt

Tip 4: Merk je dat de bezorgdienst die je gebruikt vaak te laat levert?
Dan raden we je aan om de levertijd te verruimen of om te kiezen voor een andere bezorgdienst. Het gaat er uiteindelijk om dat de klant de bestelling op tijd thuis geleverd krijgt.

Tip 5: Ga je met vakantie of heb je even geen tijd?
Sluit dan tijdelijk je winkel. Zo kun je de lopende orders wegwerken en krijg je even geen nieuwe bestellingen.

Tip 6: Besteed je fulfilment uit aan Logistiek via bol.com
Ben je al bekend met Logistiek door bol.com? Je kunt je totale fulfilment uitbesteden voor de orders die je via bol.com ontvangt. We regelen dan naast de orderverwerking en betaling ook de in- en opslag van je artikelen, het verpakken en verzenden, de retourafhandeling én klantenservice. Neem voor meer informatie contact met ons op via aanmeldenlvb@bol.com

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!