Een negatieve beoordelingen

Wat te doen bij een negatieve beoordeling?


Het ontvangen van negatieve beoordelingen hoeft niet automatisch te leiden tot klantverlies. Belangrijk is hoe je er mee omgaat. Wat kun je doen om van een negatieve beoordeling iets positiefs te maken?

Reageren op negatieve beoordelingen

In je verkoopaccount kun je reageren op (negatieve) beoordelingen. Inhoudelijk is het aan jou om een passende reactie te geven. Wij hebben wel drie algemene tips die klanten waarderen en verrassen:

  1. Reageer snel, positief en persoonlijk.
  2. Toon empathie voor de klant die de negatieve beoordeling heeft achtergelaten.
  3. Biedt een oplossing; ook als het niet jouw schuld is.

Het is niet alleen maar slecht om een enkele negatieve beoordeling ertussen te hebben zitten. Juist door ook negatieve beoordelingen te laten zien, ben je in de ogen van de klant vaak geloofwaardiger. Het kan nu eenmaal voorkomen dat iemand weleens niet tevreden is. Driekwart van de mensen die zoekt naar online recensies, is heel bewust op zoek naar negatieve beoordelingen. Als zij deze niet vinden, kunnen ze zelfs achterdochtig worden. Als er wel (enkele) negatieve recensies worden gevonden, win je het vertrouwen van klanten door te laten zien hoe je hiermee omgaat. En betrouwbaarheid is ook een heel belangrijke factor voor succesvol ondernemen. Negeer negatieve beoordelingen dus vooral niet!

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!