Klantvragen beantwoorden


Een geïnteresseerde klant heeft nog een (laatste) vraag over een artikel. In een fysieke winkel kun je hem zien twijfelen en stap je erop af, online zie je dit terug in een gestelde klantvraag. Waardevol dus om deze vraag binnen 24 uur te beantwoorden, zodat het artikel in een winkelmandje beland. Vanaf vandaag sturen wij de e-mail automatisch door.

Een klantvraag op de productpagina

Klanten kunnen op de productpagina van een specifiek artikel een vraag stellen over een artikel. Bijvoorbeeld als ze in de productinformatie een afmeting, kleur of gebruiksmogelijkheden niet kunnen terugvinden. Klantvragen (en antwoorden) zijn rechts onderin de productpagina terug te vinden.

Voorbeeld van klantvragen op een productpagina:

Voorbeeld van klantvragen op een productpagina.

Je ontvangt deze klantvraag per e-mail als…

Heb jij als partner de eerste of tweede positie bij een artikel, dan wordt een klantvraag vanaf vandaag automatisch naar je doorgestuurd op het e-mailadres dat je hebt doorgegeven in je verkoopaccount. Het is niet verplicht om hierop te reageren, maar het beantwoorden van deze vraag kan wel leiden tot meer verkopen.

Meer verkopen door het beantwoorden van een klantvraag, hoe zit dat?

We zien de meeste conversie bij een vraag die binnen 24 uur beantwoord is, deze conversie is 7%. Daarna neemt de conversie snel af. Na 72 uur is dit gedaald naar 0%. Vandaar dat we ieder kwartier de nieuwste klantvragen naar je zullen opsturen per e-mail.

Tips voor het beantwoorden van een klantvraag

Jouw antwoord komt letterlijk in de e-mail naar de klant te staan en op de online productpagina. Wees dus concreet bij het beantwoorden van de vraag.

  • Gebruik in je aanhef de profielnaam van de vraagsteller
  • Beantwoord de vraag zo concreet mogelijk, want dit antwoord komt ook online.
  • Gebruik je bedrijfsnaam in de afsluiting
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!