Tips voor de feestdagen

Zo haal jij het allerbeste uit de feestdagen!


De feestdagen zijn de drukste periode van het jaar. Samen zorgen we ervoor dat deze periode een succes wordt. Daarom hier een aantal tips & tricks over hoe jij je zo goed mogelijk kunt voorbereiden om het maximale uit de feestdagen te halen.

Ga je op vakantie tijdens deze piekperiode, lopen de bestellingen harder dan je aankunt of zijn is er een andere reden om je winkel (tijdelijk) te sluiten? Lees hier hoe je je winkel tijdelijk kunt sluiten. Let wel: het duurt maximaal 24 uur voordat dit verwerkt is. In die periode kunnen dus nog bestellingen worden geplaatst.

Voorraad en levertijd tijdens de feestdagen

Een accurate voorraad en levertijd zijn zeer belangrijk tijdens de feestdagenperiode.

  • De hoeveelheid bestellingen neemt toe tijdens de feestdagen: heb je voldoende voorraad liggen? Zijn er al artikelen uitverkocht? Zorg dat je aanbod en voorraad actueel zijn. Hiermee voorkom je teleurgestelde klanten en annuleringen.
  • Klanten verwachten jouw artikel(en) op de aangegeven dag. Daarom raden we je aan om bij het opgeven van je levertijd rekening te houden met de tijd die je zelf kwijt bent om je bestelling gereed te maken en de tijd die je bezorgdienst nodig heeft om het pakketje te leveren. Zo zorg je voor een realistische leverbelofte.
  • Weet je niet zeker of je je leverbelofte kunt nakomen? Kies er dan voor om de levertijd op voorhand wat ruimer in te steller. Ook kun je artikelen (tijdelijk) uit je aanbod halen wanneer de levertijd wisselvallig kan zijn.
  • Uit ervaringen van andere partners is gebleken dat het verruimen van je levertijd naar onder andere de maandag-, zondag- of avondlevering leidt tot meer conversie. Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Let op!

Door de juiste mix tussen een goede levertijd, prijs en kwaliteit te vinden, verhoog je jouw kansen op de plek in het koopblok. Deze mix kan per productgroep verschillen, omdat het meest relevante aanbod voor de klant altijd in het koopblok staat.

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!