Retourservice

Zo werkt de retourservice via bol.com.


Klanten kunnen alle artikelen die ze via bol.com aanschaffen ook weer gratis retourneren. Om partners hierbij te ondersteunen, biedt bol.com een retourzegelservice aan. Als je hier gebruik van maakt, vergoeden wij een groot deel van de retourkosten. Dit betekent dat we je retourzegels voor brievenbuspakjes en pakketten tegen een voordelig tarief kunnen aanbieden.

Hoe werkt de retourservice?

In je verkoopaccount kun je aangeven of je van de bol.com retourservice gebruik wil maken. Wanneer de klant vervolgens een artikel retour meldt in zijn koopaccount, kan hij automatisch een retourzegel downloaden. Aan het eind van de retourmelding kiest de klant de verzendwijze van het retourartikel. We vragen de klant hoe het artikel bezorgd was en geven hierbij drie opties: door de brievenbus, als pakket of middels een bezorgafspraak. De klant kiest dan hoe hij zijn bestelling retour wil sturen.

Als het artikel als brievenbuspakje of pakket verzonden kan worden, geldt de bol.com retourservice. De klant kan de retourzegel downloaden, plakt deze op de bestelling en stuurt daarna de bestelling retour. Pas wanneer de bestelling met retourzegel ook daadwerkelijk verstuurd is, worden er kosten voor de retourservice gerekend. In je verkoopaccount kun je de factuur en factuurspecificatie van retourzegels vinden.

Verkoop jij ook over de grens en wil je gebruikmaken van de retourservice van bol.com? Zorg dan dat je een volledig huisadres in Nederland of België opgeeft als retouradres. Wanneer je over de grens verkoopt is het niet mogelijk om een postbusnummer of antwoordnummer als retouradres te gebruiken. Kijk hier voor de veelgestelde vragen en antwoorden over retouren via bol.com.

Veelgestelde vragen

Ik maak gebruik van de verzend- en/of retourservice van bol.com, moet ik een schadeclaim indienen bij bol.com?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!