Retourservice


Klanten kunnen alle artikelen die ze bij bol.com kopen gratis retourneren.* Om verkopers hierbij te ondersteunen biedt bol.com een retourzegelservice aan. Als je hier gebruik van maakt, vergoeden wij een groot deel van de retourkosten. Dit betekent dat we je retourzegels voor brievenbuspakjes en pakketten tegen een voordelig tarief kunnen aanbieden.

Hoe werkt de retourservice?

In je verkoopaccount kun je aangeven of je van de bol.com retourservice gebruik wil maken. Wanneer de klant vervolgens een artikel retour meldt in zijn koopaccount, kan hij automatisch een retourzegel downloaden. Aan het eind van zijn retourmelding kiest de klant de verzendwijze van het retourartikel. We vragen de klant hoe het artikel bezorgd was en geven hierbij drie opties: door de brievenbus, als pakket of middels een bezorgafspraak. De klant kiest dan hoe hij zijn bestelling retour wil sturen.

Als het artikel als brievenbuspakje of pakket verzonden kan worden, geldt de bol.com retourservice. De klant kan de retourzegel downloaden, plakt deze op de bestelling en stuurt daarna de bestelling retour. Pas wanneer de bestelling met retourzegel ook daadwerkelijk verstuurd is, worden er kosten voor de retourservice gerekend. In je verkoopaccount kun je de factuur en factuurspecificatie van retourzegels vinden.

Verkoop jij ook over de grens en wil je gebruikmaken van de retourservice van bol.com? Zorg dan dat je een volledig huisadres in Nederland of België opgeeft als retouradres. Wanneer je over de grens verkoopt is het niet mogelijk om een postbusnummer of antwoordnummer als retouradres te gebruiken.

*met uitzondering van grote artikelen die bezorgd worden middels een bezorgafspraak

Veelgestelde vragen

Ik maak gebruik van de verzend- of retourservice van bol.com, moet ik een schadeclaim indienen bij bol.com?

Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!