Retourzending gaat mis


Bij het retourneren van een bestelling kan er iets misgaan. Artikelen kunnen beschadigen of vermist raken. Hieronder lees je hoe je de klant in dat geval het beste kunt helpen.

Verantwoordelijkheid

Bij een retourzending is de klant de afzender en dus verantwoordelijk voor de afhandeling. Bij beschadiging of vermissing binnen het retourtraject dient de klant daarom een schadeclaim in te dienen. Als partner kun je hem wel van advies voorzien.

Beschadiging van een artikel

Is het artikel beschadigd of incompleet aangekomen? Dan kan de klant je verzoeken om foto’s aan te leveren van de staat waarin het artikel retour kwam. Deze foto’s helpen hem bij het afhandelen van de schadeclaim.

Vermissing van een artikel

Is het artikel helemaal niet retour gekomen? Controleer dan samen met de klant de status van het artikel met het bijbehorende Track & Trace-nummer.

Procedure

Het is prettig voor de klant als je hem helpt bij het indienen van de schadeclaim. De procedure van de afhandeling bij schade of vermissing is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Indien je geen gebruik maakt van een bol.com retourservice, maar retourzegels afneemt bij die bezorgdienst, dan dient de klant direct contact op te nemen met de betreffende bezorgdienst.
  • Maak je wel gebruik van de bol.com retourservice, dan geldt het volgende:
    • Met een bol.com retourzegel van PostNL of DHL dient de klant de officiële klacht/claim in te dienen bij de bezorgdienst. Zie onderstaande links voor schadeprocedures bij:
    • Met een bol.com retourzegel van bpost of DPD dient de claim via bol.com te worden ingediend. Verwijs hem in dat geval door naar de klantenservice. Hieronder lees je wat zij nodig hebben van de klant om de claim in te dienen.


Indien de klant meer informatie nodig heeft kun je hem verwijzen naar de bol.com klantenservice.

Veelgestelde vragen

Wie is verantwoordelijk voor schade of vermissing tijdens de retourzending van het pakket?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!