Verzending gaat mis: beschadiging/vermissing


Er kan van alles misgaan tijdens het verzenden van een bestelling. Bij een beschadiging of vermissing in het verzendtraject van jou naar de klant ben je als verkoper verantwoordelijk voor de afhandeling van vragen of klachten. Je bent als verkoper namelijk de afzender, en de afzender moet een schadeclaim indienen.

Beschadiging van een artikel
Is het artikel beschadigd of incompleet aangekomen? Dan kun je de klant verzoeken om foto’s aan te leveren van de staat waarin het artikel bij hem aankwam. Deze foto’s kunnen je helpen bij het aanbieden van een passende service.

Niet aangekomen artikel
Is het artikel helemaal niet bij de klant aangekomen? Controleer dan de status van het artikel met het bijbehorende track & trace-nummer.

Service van de bezorgdienst
Op de website van de door jou gekozen bezorgdienst kun je procedures vinden voor de afhandeling van schade of vermissing. Ook als je gebruik maakt van de verzendzegels die bol.com aanbiedt, dien je direct een schadeclaim in te dienen bij de bezorgdienst.

Zie onderstaande links voor schadeprocedures bij:
PostNL
DHL
bpost
– Heb je het pakket verzonden via de DPD verzendzegel van bol.com? Neem dan contact op met onze partnerservice.

Heb je een antwoord ontvangen van de bezorgpartij, maar ben je het hier niet mee eens? Neem dan contact op met onze partnerservice

Tip!

Verzend je kostbare artikelen? Dan kun je deze ook verzekerd verzenden. Kijk op de website van de bezorgdienst voor meer informatie over verzekerd verzenden. Bij verzekerd verzenden is het niet mogelijk om onze verzendservice te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wie is verantwoordelijk voor schade of vermissing tijdens de zending van het pakket?

Annulering na een verzendbevestiging

Alsjeblieft: geen 9 encyclopedieën maar 1 digitaal platform!

Vind wat je zoekt in één muisklik. Ontdek het gemak van ons vernieuwde zakelijk platform.

Kies je onderwerp: