Beschadiging of vermissing


Bij het verzenden van een bestelling kan er iets misgaan. Artikelen kunnen beschadigen of vermist raken. Als partner wil je hier natuurlijk zo goed mogelijk mee omgaan. Hieronder lees je wat je het beste kunt doen wanneer er iets mis is gegaan met een verzending.

Verantwoordelijkheid

Als partner ben je de afzender van de verzending. Dat betekent dat jij binnen het verzendtraject verantwoordelijk bent voor de afhandeling van vragen of klachten van de klant. Bij beschadiging of vermissing dien jij als partner de schadeclaim in te dienen.

Beschadiging van een artikel

Is het artikel beschadigd of incompleet aangekomen? Dan kun je de klant verzoeken om foto’s aan te leveren van de staat waarin het artikel bij hem aankwam. Deze foto’s helpen je bij het aanbieden van een passende service.

Vermissing van een artikel

Is het artikel helemaal niet bij de klant aangekomen? Controleer dan de status van het artikel met het bijbehorende Track & Trace-nummer.

Procedure

De procedure van de afhandeling bij schade of vermissing is afhankelijk van een aantal factoren.

  • Indien je geen gebruik maakt van een bol.com verzendzegel, maar zegels afneemt bij die bezorgdienst, dan dien je direct contact op te nemen met de betreffende bezorgdienst.
  • Maak je gebruik van een bol.com verzendzegel, dan geldt het volgende:
    • Met een bol.com zegel van PostNL of DHL dient de partner zelf de officiële klacht/claim in te dienen bij de bezorgdienst. Zie onderstaande links voor schadeprocedures bij:
    • Met een bol.com zegel van bpost of DPD dient de claim via bol.com te worden ingediend. Neem dan contact op met onze partnerservice. Hieronder lees je wat we voor welke bezorgdienst van je nodig hebben om de claim in te dienen.


Heb je een antwoord ontvangen van de bezorgpartij en heb je toch nog hulp nodig? Neem dan contact op met onze partnerservice.

Tip!

Verzend je kostbare artikelen? Dan kun je deze ook verzekerd verzenden. Kijk op de website van de bezorgdienst voor meer informatie over verzekerd verzenden. Bij verzekerd verzenden is het niet mogelijk om gebruik te maken van de bol.com verzendservice.

Veelgestelde vragen

Kan ik een bestelling na een verzendbevestiging nog annuleren?

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!