Voordelig verzenden via bol.com

Een extra service voor onze partners


In je verkoopaccount geef je aan op welke manier je de bestelling gaat verzenden. Je kunt kiezen tussen twee manieren: Voordelig verzenden via bol.com of een andere verzendwijze.

Wat is Voordelig verzenden via bol.com?

Voordelig verzenden via bol.com is een extra service die we jou als partner bieden. Je kunt ervoor kiezen om hier gebruik van te maken, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als je je bestelling verzendt als brievenbuspakje of pakket, kun je via Voordelig verzenden via bol.com een verzendzegel kopen. Wij bieden je namelijk korting bij de aanschaf van verzendzegels van vier betrouwbare bezorgdiensten in Nederland en België.

Voor verzendingen binnen NL bieden we voordelige zegels van:

  • PostNL
  • DHL
  • DPD

Voor verzendingen binnen en vanuit België bieden we voordelige zegels van:

  • DPD
  • bpost

Voor verzendingen van Nederland naar Belgie bieden we de volgende voordelige zegel:

  • DPD

 

Hoe werkt Voordelig verzenden via bol.com?

Als jij gebruik wilt maken van de extra dienst ‘Voordelig verzenden via bol,com’, lees dan onderstaand stappenplan en ga direct aan de slag.

1

Stap 1

Kies in de ‘openstaande bestelling’ voor ‘Verzend via Bol.com’.*

Let op:

Wanneer je dit de vorige keer ook hebt gebruikt zie je hier nu ook de bezorgdienst die u als laatste heeft gekozen als optie. Bijvoorbeeld: ‘Verzend via Post.nl’

2

Stap 2

Kies de bezorgdienst

3

Stap 3

Maak de keuze tussen brievenbuspakje of pakket en voer eventueel uw eigen kenmerk toe en bevestig.

4

Stap 4

Print de pakketzegel. Deze kun je ook nog vinden in de bestelling in het tabblad ‘Verzonden’.

Let op:

Kies bij je printerinstellingen voor ‘Actual size’ om de pakketzegel op het juiste formaat te printen.

5

Stap 5

Bevestig de zegel op het pakket, voeg de pakbon toe en lever het pakket in bij het dichtstbijzijnde inleverpunt van de bezorgdienst.

6

Stap 6

Als je een verzendzegel bij Bol.com koopt, ontvang je automatisch een Track & Trace-nummer. Zodra jij de bestelling bevestigt krijgt de klant automatisch een e-mail met daarin het Track & Trace-nummer, de bezorgdienst en de verwachte leverdatum.

Voor onze klanten is het erg belangrijk dat zij hun bestellingen op tijd ontvangen. Daarom werken we er iedere dag hard aan om bestellingen tijdig bij onze klanten af te leveren. Dit doen wij samen met jou. Lees hier enkele tips voor tijdige levering. Want klanttevredenheid is belangrijk: als klanten tevreden zijn, zien we ze immers sneller terug voor een vervolgaankoop.

Tip!

Kijk eerst of er meerdere artikelen in één zending geplaatst zijn voordat je de bestelling bevestigt met een verzendlabel per artikel. Als je meerdere artikelen in dezelfde bestelling hebt, kun je deze gewoon in één doos met één verzendlabel opsturen. Je kunt dan hetzelfde Track & Trace-nummer invullen bij ‘Eigen verzendwijze’ om de overige artikelen alsnog te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Wat als een verzendpartij niet beschikbaar is?

Ik wil mijn bestelling naar een bedrijf opsturen, kan dit?

Ik heb een pakketzegel die ik niet ga gebruiken.

Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!