Klant kiest bezorgdag buspost

12 oktober 2017 09:00 1 minuut

Sinds 2014 bezorgt onze transporteur PostNL geen briefpost meer op maandag. We hebben getest met de mogelijkheid om bestellingen die door de brievenbus passen, mee te sturen met de pakketdienst om zo toch maandaglevering voor brievenbuspost aan te bieden. Uiteindelijk bleek dit niet tot het gewenste effect te leiden en werd het verzenden van deze bestellingen een stuk duurder. Omdat niet alle klanten hun bestelling direct maandag in huis hoeven te hebben, kiezen we er nu voor om de klant keuze te bieden.

Daarom bezorgen we brievenbuspost nu standaard op dinsdag en kan de klant ervoor kiezen om de bestelling gratis op maandag te bezorgen (met de pakketdienst). Deze keuze is bij het afrekenen duidelijk zichtbaar voor klanten.

Dit zorgt ervoor dat we voor klanten die hun pakketje snel nodig hebben, al op maandag kunnen leveren en voor klanten die het niet erg vinden om een dag te wachten op dinsdag bezorgen. Deze lagere kosten helpen ons ook om het Logistiek via bol.com tarief laag te houden en tegelijkertijd de klant keuze te geven in de bezorgdag.

Alleen bestellingen die in het weekend zijn geplaatst en per brievenbuspost worden verstuurd, worden standaard op dinsdag geleverd. Bestellingen die via de pakketdienst worden verstuurd, bezorgen we standaard op maandag (of zondag, indien de klant hiervoor heeft gekozen).

 

 

Logistiek via bol.com

Optimalisaties aanleverproces Logistiek via bol.com

Hoewel deze aanpassingen geen concrete actie van jou vragen, willen we je er toch van...

17 juli 2018 08:57
2 minuten
Nieuws

Nog meer ruimte voor groei: we vergroten ons fulfilment center in Waalwijk!

Bij de bouw van het huidige fulfilment center is al rekening gehouden met de mogelijkheid...

16 juli 2018 09:36
2 minuten
Serviceberichten

Nieuw: dagelijkse updates van je scores

Dit omdat we weten dat er onder partners behoefte is aan meer inzicht in de...

11 juli 2018 13:40
2 minuten
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!