Optimalisaties aanleverproces Logistiek via bol.com

17 juli 2018 08:57 2 minuten

Met Logistiek via bol.com willen we het jou als partner zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom zijn we constant bezig met het optimaliseren van de verwerking van jouw artikelen in het distributiecentrum, zodat dit proces zo snel en veilig mogelijk verloopt. Want dan liggen jouw artikelen vlotter op voorraad en zijn ze ook eerder beschikbaar via bol.com. Via dit bericht informeren we je graag over de laatste twee veranderingen in het aanleverproces.

Hoewel deze aanpassingen geen concrete actie van jou vragen, willen we je er toch van op de hoogte brengen.

Nieuw aanleveradres

Een deel van de voorraad gaan wij opslaan in ons nieuwe distributiecentrum. Dat betekent dat het aanleveradres voor een aantal partners verandert. Wanneer dit adres voor jou verandert, dan word je hierover op de hoogte gebracht per e-mail. Ook wordt het nieuwe adres automatisch geprogrammeerd in je verkoopaccount. Je hoeft hiervoor dus verder niets te doen!

Veiligheid voorop

Veiligheid staat voorop in ons distributiecentrum en daarom is ook hierin een wijziging doorgevoerd. Om ongelukken te voorkomen is het namelijk verplicht gesteld om veiligheidsschoenen te dragen tijdens het leveren van artikelen in het bol.com distributiecentrum. De vervoerders waar we vanuit Logistiek via bol.com mee samenwerken – PostNL, DHL en DPD – hebben we hiervan al op de hoogte gebracht. Werk je met een andere transporteur en draagt deze (of jij zelf) geen veiligheidsschoenen? Dan is het nu mogelijk deze ter plaatse van ons te lenen, zodat dit geen obstakel hoeft te zijn. Wil je hierover meer weten? Extra informatie over deze wijziging vind je in hoofdstuk 4.4, op pagina 66 van de nieuwe aanlevervoorwaarden.

Om ervoor te zorgen dat we jouw artikelen zo goed mogelijk kunnen verwerken en je niet voor verrassingen komt te staan, raden we je aan om de aanlevervoorwaarden goed door te nemen. Op die manier voorkom je eventuele vertraging of extra kosten. De geüpdatete aanlevervoorwaarden vind je hier.

Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen? Neem dan contact op met partnerservice en we helpen je graag verder.

Serviceberichten

Een aanpassing rondom verlopen orders

Een verlopen order is een bestelling die bol.com voor de klant annuleert, omdat de uiterste...

14 augustus 2018 10:11
3 minuten
Serviceberichten

Je productinformatie online zetten: bol.com doet het voor je

Door jou te helpen om jouw artikelen met bijbehorende productinformatie online te zetten, kun je...

09 augustus 2018 08:49
2 minuten
Serviceberichten

Nieuw: THT artikelen verkopen met Logistiek via bol.com

Minder werk, een hogere conversie en tevreden klanten. Het kan met Logistiek via bol.com, dankzij...

06 augustus 2018 09:15
2 minuten
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!