Upgrade je API voor verhuizing BFC

16 januari 2018 16:00 2 minuten

Ben je een LVB partner die gebruikmaakt van de API-koppeling en verhuist jouw voorraad in 2018 naar het nieuwe bol.com fulfilment center? Vergeet dan niet om te upgraden naar versie 2.1. Vanaf het moment dat jouw voorraad in dit distributiecentrum ligt, kun je alle bestellingen enkel inzien via de Get Open Orders v2.1 en Get Shipments v2.1. Essentieel dus om de betreffende updates uit te voeren.

Wat is er veranderd?

Het belangrijkste verschil is dat de twee velden ‘OrderId’ & ‘OrderItemId’ zijn aangepast van een Long naar een String. Dit betekent in het vervolg dat er letters in de id’s kunnen staan. Een voordeel van versie 2.1 is tevens dat je openstaande Lvb orders kunt inzien. Voorheen kon je enkel je Lvb verzendingen inzien. Vanaf dit moment is de documentatie voor de nieuwe API-versies beschikbaar via developers.bol.com.

Verder zijn er optionele filteropties toegevoegd om het gebruik van de API-koppeling makkelijker te maken, zoals:

  • Het is met versie 2.1 van de Get Open Orders & Get Shipments endpoints mogelijk om te filteren op het veld ‘fulfilment-method’. Dit zorgt ervoor dat enkel FBB- of FBR-bestellingen getoond worden.
  • Daarnaast is het ook mogelijk om bij de Get Shipments endpoint te filteren op ‘order-id’. Dit zorgt ervoor dat alle verzendingen getoond worden op basis van een specifieke bestelnummer.

Hoe upgrade ik?

Zie deze link voor hoe het upgraden van de API-koppeling naar versie 2.1 precies in zijn werk gaat. Maak je gebruik van een intermediar? Neem dan contact met hen op.

Meer informatie over de overige aanpassingen vind je via deze en deze pagina’s.

Logistiek via bol.com

Update Lvb-tarieven 2018

Om ervoor te zorgen dat jij, als partner van bol.com, altijd de beste service krijgt...

15 februari 2018 16:32
1 minuut
Nieuws

Wijziging bemiddelingsbijdrage 2018

Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op recente ontwikkelingen op de markt, heroverwegen...

15 februari 2018 16:31
2 minuten
Logistiek via bol.com

Tips voor optimaal voorraadbeheer in 2018

1.Voorkom dat je artikelen uit voorraad raken Zonder voorraad kun je niet verkopen. Zorg er...

01 februari 2018 12:43
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!