Upgrade je API voor verhuizing BFC

16 januari 2018 16:00 2 minuten

Ben je een LVB partner die gebruikmaakt van de API-koppeling en verhuist jouw voorraad in 2018 naar het nieuwe bol.com fulfilment center? Vergeet dan niet om te upgraden naar versie 2.1. Vanaf het moment dat jouw voorraad in dit distributiecentrum ligt, kun je alle bestellingen enkel inzien via de Get Open Orders v2.1 en Get Shipments v2.1. Essentieel dus om de betreffende updates uit te voeren.

Wat is er veranderd?

Het belangrijkste verschil is dat de twee velden ‘OrderId’ & ‘OrderItemId’ zijn aangepast van een Long naar een String. Dit betekent in het vervolg dat er letters in de id’s kunnen staan. Een voordeel van versie 2.1 is tevens dat je openstaande Lvb orders kunt inzien. Voorheen kon je enkel je Lvb verzendingen inzien. Vanaf dit moment is de documentatie voor de nieuwe API-versies beschikbaar via developers.bol.com.

Verder zijn er optionele filteropties toegevoegd om het gebruik van de API-koppeling makkelijker te maken, zoals:

  • Het is met versie 2.1 van de Get Open Orders & Get Shipments endpoints mogelijk om te filteren op het veld ‘fulfilment-method’. Dit zorgt ervoor dat enkel FBB- of FBR-bestellingen getoond worden.
  • Daarnaast is het ook mogelijk om bij de Get Shipments endpoint te filteren op ‘order-id’. Dit zorgt ervoor dat alle verzendingen getoond worden op basis van een specifieke bestelnummer.

Hoe upgrade ik?

Zie deze link voor hoe het upgraden van de API-koppeling naar versie 2.1 precies in zijn werk gaat. Maak je gebruik van een intermediar? Neem dan contact met hen op.

Meer informatie over de overige aanpassingen vind je via deze en deze pagina’s.

Serviceberichten

Een aanpassing rondom verlopen orders

Een verlopen order is een bestelling die bol.com voor de klant annuleert, omdat de uiterste...

14 augustus 2018 10:11
3 minuten
Serviceberichten

Je productinformatie online zetten: bol.com doet het voor je

Door jou te helpen om jouw artikelen met bijbehorende productinformatie online te zetten, kun je...

09 augustus 2018 08:49
2 minuten
Serviceberichten

Nieuw: THT artikelen verkopen met Logistiek via bol.com

Minder werk, een hogere conversie en tevreden klanten. Het kan met Logistiek via bol.com, dankzij...

06 augustus 2018 09:15
2 minuten
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!