Gratis en tot 30 dagen retourneren voor iedereen

26 maart 2018 09:00 2 minuten

Vanaf 26 maart hanteren we voor bestellingen bij bol.com en bestellingen bij onze verkooppartners dezelfde retourvoorwaarden. Dat betekent gratis en tot 30 dagen retourneren voor iedereen.

Uit onderzoeken blijkt steeds opnieuw dat klanten een gratis en lange retourperiode belangrijk vinden. Zo belangrijk zelfs, dat ze er de keuze voor een webshop van laten afhangen. Want bij het kiezen van een webshop zijn ‘service & gemak’, dus ook de retourvoorwaarden, van groot belang. Daarom hanteren wij voor ons eigen assortiment dat klanten artikelen altijd gratis kunnen retourneren en tot wel 30 dagen na ontvangst.

Voor aankopen bij partners gelden momenteel nog andere retourvoorwaarden. Partners mogen zelf kiezen of ze geld rekenen voor de ophaalservice van grote en zware artikelen. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de klanten die hier retourkosten voor moesten betalen, achteraf bellen met een klacht of een slechte review achterlaten.

Daarom gaan wij vanaf 26 maart gelijke retourvoorwaarden hanteren voor bestellen bij bol.com zelf en bestellingen bij een partner van bol.com.

Wat verandert er voor jou als partner via bol.com?

– Bied jij (een gedeelte van) je assortiment aan met Logistiek via bol.com? Dan verandert er niets voor jou. Op deze artikelen is al een retourtermijn van 30 dagen van toepassing.

– Bied jij (onder andere) artikelen aan die afwijken van de reguliere pakkettenstroom vanwege het gewicht en/of formaat van deze artikelen? Maar is jouw ophaalservice nog niet gratis? Vanaf 26 maart dient deze ophaalservice gratis te zijn voor klanten. Voor hulp en tips bij het inregelen van een gratis retourservice kun je terecht bij onze partnerservice.

– Bied jij je assortiment niet aan met Logistiek via bol.com? Vanaf 26 maart gaat dus ook voor deze artikelen gelden dat je klanten binnen 30 dagen kunnen retourneren. Uit onze ervaring blijkt namelijk dat het verlengen van de retourtermijn zorgt voor een toename van klanttevredenheid. En een tevreden klant komt sneller terug voor een herhaalaankoop dan een ontevreden klant.

Wij voeren de benodigde veranderingen door in de online communicatie naar klanten. Daar hoef jij als partner niets voor te doen, behalve checken of het goed staat in jouw retourinstructies en retour voorwaarden. Dit om klantvragen te voorkomen. Ook de uitbetaling zal nog steeds volgens het reguliere schema verlopen. Als retouren worden gemeld en geaccepteerd na de uitbetaling, zal de verrekening plaatsvinden bij de volgende factuur.

Partners die artikelen aanbieden die qua formaat en/of gewicht buiten de reguliere post vallen, mogen dus per 26 maart geen retourkosten meer verrekenen met de klant. Mocht je van plan zijn om deze artikelen in je assortiment op te nemen, let er dan op dat je hiervoor een gratis ophaalservice dient te hanteren.

Retouren voorkomen

Heb je een hoog retourpercentage? Dan adviseren we je alvast om de retourredenen en de productinformatie van je artikelen naast elkaar te leggen. Onze partnerservice denkt graag mee over oplossingen.

Wij weten dat dat jij als ondernemer via bol.com begrijpt dat klantvriendelijke service belangrijk is. Dat klanten graag terugkomen in een winkel waar ze serieus genomen worden en uitstekende service krijgen. En dat je het niet haalt met assortiment alleen. En zo houden we met elkaar ook onze retourpropositie sterk.

Veelgestelde vragen

In mijn eigen webshop hanteer ik een retourtermijn van 14 dagen. Al mijn processen zijn hierop ingesteld. Hoe moet ik dit oplossen?

Mag bol.com eenzijdig de Algemene Voorwaarden wijzigen?

Jullie hebben gekeken naar retourmeldingen, maar niet naar beschadigde retouren. Gaat dit percentage nu omhoog aangezien klanten een artikel dat binnen 30 dagen beschadigd raakt nog kunnen retourneren?

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!