Merkenbeleid

17 mei 2018 11:07 2 minuten

Restrictief merkenbeleid voor bepaalde productgroepen

Het kunnen garanderen van productveiligheid is belangrijk voor het klantvertrouwen in ons online winkelplatform, waar we samen met jou iedere dag hard voor werken. Klanten moeten bij al hun bestellingen via bol.com de garantie hebben dat ze veilige artikelen krijgen van goede kwaliteit. Binnen het grote aanbod via bol.com hebben we gemerkt dat niet alle artikelen hieraan voldoen. Daarom hebben we er voor moeten kiezen om in bepaalde productgroepen een restrictief merkenbeleid door te gaan voeren.

Waarom een restrictief merkenbeleid?

Samen met jou willen wij het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker maken. Een tevreden klant komt immers vaker terug. In bepaalde productgroepen ontvingen we meldingen over kortsluiting, ontploffings- en brandgevaar of stikgevaar. Dit had een negatieve invloed op de klanttevredenheid. Daarom waren wij genoodzaakt het assortiment van deze productgroepen terug te brengen naar een selectief aantal betrouwbare merken. Dit beleid hebben we doorgevoerd in productgroepen waar we risico voor de klant zien.

Merkautorisatie

Om artikelen aan te kunnen (blijven) bieden in bepaalde productgroepen, is een proces ontwikkeld waarmee partners aan kunnen tonen dat het merk voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitseisen. De uitgangspunten van dit proces zijn: betrouwbaarheid voor de klant en heldere richtlijnen voor de partner. Met dit beleid moet aangetoond kunnen worden dat het assortiment aan de Nederlandse en/of Belgische wet- en regelgeving en de bol.com kwaliteitseisen voldoet. Voor welke productgroepen wij momenteel een merkenbeleid hanteren en hoe je artikelen kunt aanbieden die nog niet op de lijst toegestane merken staan, lees je hier.

Voor een aantal huismerken waar logischerwijs slechts één aanbieder is weren we het assortiment van overige aanbieders, tenzij die laatsten aan kunnen tonen dat het om dezelfde artikelen gaat. Meer informatie over verkooprechten vind je hier.

 

 

Nieuws

De feestdagen gaan beginnen!

Wist je dit al over je klanten? De feestdagen zijn niet voor alle klanten hetzelfde...

16 oktober 2018 13:51
2 minuten
Nieuws

Terugblik op het ‘Toekomst in het vizier’ partnerevenement

De naam zegt het al: tijdens Toekomst in het vizier in Katwijk keken we samen...

12 oktober 2018 14:18
1 minuut
Nieuws

Samen zetten we onze schouders onder de piekperiode

De drukte van een piekperiode biedt de kans om meer te verkopen en dat levert...

11 oktober 2018 16:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!