Nieuw: een prestatiepagina met informatie over jouw retouren

26 januari 2018 11:00 2 minuten

Voor alle verkooppartners is vanaf vandaag gedetailleerde retourinformatie beschikbaar op de nieuwe prestatiepagina ‘Retouren’.

Op de nieuwe prestatiepagina in jouw verkoopaccount kun jij vanaf vandaag je retourpercentages vinden. Je ziet de score van de laatst meetbare week met daaronder            een grafiek van de afgelopen 12 weken. Op die manier kun je een eventuele trend van je retourprestaties signaleren.

 

 

We berekenen het retourpercentage door wekelijks te kijken naar het aantal verkochte artikelen en vervolgens bepalen we hoeveel procent van deze artikelen retour zijn gemeld door klanten. De weekscores in jouw verkoopaccount zijn gebaseerd op de besteldatum. Omdat een retour vaak plaatsvindt in de week na de besteldatum, berekenen we de scores opnieuw tot 30 dagen erna. De scores worden dan nog bijgewerkt als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Retouren: tips & tricks

Naast jouw weekscores vind je op deze prestatiepagina ook generieke tips en advies over hoe om te gaan met retouren en wat jij kunt doen om het aantal artikelen dat retour gemeld wordt in te perken. Deze tips kun je ook vinden op onze informatiepagina over retouren.

Ook kun je er een Excelbestand downloaden met daarin de detailinformatie over de geretourneerde items van de afgelopen 12 weken. In dit overzicht vind je onder andere om welk artikel het gaat, de gekozen retourreden en eventuele toelichting van de klant. Deze informatie kun je gebruiken om zelf te analyseren of je een bepaalde trend ziet en hoe jij je retourpercentage kunt verlagen.

Tip: maak een inventarisatie welke artikelen veel geretourneerd worden en welke retourreden vaak wordt gekozen.

Benieuwd naar jouw retourprestaties? Ga naar je verkoopaccount en bekijk de nieuwe pagina.

Logistiek via bol.com

Update Lvb-tarieven 2018

Om ervoor te zorgen dat jij, als partner van bol.com, altijd de beste service krijgt...

15 februari 2018 16:32
1 minuut
Nieuws

Wijziging bemiddelingsbijdrage 2018

Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op recente ontwikkelingen op de markt, heroverwegen...

15 februari 2018 16:31
2 minuten
Logistiek via bol.com

Tips voor optimaal voorraadbeheer in 2018

1.Voorkom dat je artikelen uit voorraad raken Zonder voorraad kun je niet verkopen. Zorg er...

01 februari 2018 12:43
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!