Nieuw: een prestatiepagina met informatie over jouw retouren

26 januari 2018 11:00 2 minuten

Voor alle verkooppartners is vanaf vandaag gedetailleerde retourinformatie beschikbaar op de nieuwe prestatiepagina ‘Retouren’.

Op de nieuwe prestatiepagina in jouw verkoopaccount kun jij vanaf vandaag je retourpercentages vinden. Je ziet de score van de laatst meetbare week met daaronder            een grafiek van de afgelopen 12 weken. Op die manier kun je een eventuele trend van je retourprestaties signaleren.

 

 

We berekenen het retourpercentage door wekelijks te kijken naar het aantal verkochte artikelen en vervolgens bepalen we hoeveel procent van deze artikelen retour zijn gemeld door klanten. De weekscores in jouw verkoopaccount zijn gebaseerd op de besteldatum. Omdat een retour vaak plaatsvindt in de week na de besteldatum, berekenen we de scores opnieuw tot 30 dagen erna. De scores worden dan nog bijgewerkt als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Retouren: tips & tricks

Naast jouw weekscores vind je op deze prestatiepagina ook generieke tips en advies over hoe om te gaan met retouren en wat jij kunt doen om het aantal artikelen dat retour gemeld wordt in te perken. Deze tips kun je ook vinden op onze informatiepagina over retouren.

Ook kun je er een Excelbestand downloaden met daarin de detailinformatie over de geretourneerde items van de afgelopen 12 weken. In dit overzicht vind je onder andere om welk artikel het gaat, de gekozen retourreden en eventuele toelichting van de klant. Deze informatie kun je gebruiken om zelf te analyseren of je een bepaalde trend ziet en hoe jij je retourpercentage kunt verlagen.

Tip: maak een inventarisatie welke artikelen veel geretourneerd worden en welke retourreden vaak wordt gekozen.

Benieuwd naar jouw retourprestaties? Ga naar je verkoopaccount en bekijk de nieuwe pagina.

Nieuws

De feestdagen gaan beginnen!

Wist je dit al over je klanten? De feestdagen zijn niet voor alle klanten hetzelfde...

16 oktober 2018 13:51
2 minuten
Nieuws

Terugblik op het ‘Toekomst in het vizier’ partnerevenement

De naam zegt het al: tijdens Toekomst in het vizier in Katwijk keken we samen...

12 oktober 2018 14:18
1 minuut
Nieuws

Samen zetten we onze schouders onder de piekperiode

De drukte van een piekperiode biedt de kans om meer te verkopen en dat levert...

11 oktober 2018 16:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!