Vanaf 5 maart 2018: gewijzigde bemiddelingsbijdrage

15 februari 2018 16:31 2 minuten

Jaarlijks wordt de bemiddelingsbijdrage voor verkopen via bol.com herzien. Lees hieronder wat er per 5 maart 2018 gaat veranderen.

Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op recente ontwikkelingen op de markt, heroverwegen wij ieder jaar de hoogte van onze bemiddelingsbijdragen en passen deze, indien nodig, aan. Ook dit jaar hebben we weer gekeken naar de commissie die jij als partner betaalt wanneer je een artikel via bol.com verkoopt. Hier zijn enkele commissiewijzigingen uit voortgekomen, onder andere in de productcategorie Speelgoed.

Gewijzigde algemene commissiebijdrage 2018

Als partner van bol.com kun jij, zoals je gewend bent, jouw assortiment gratis te koop zetten bij ons. Er wordt alleen een bemiddelingsbijdrage gerekend als je ook daadwerkelijk artikelen verkoopt. Wij vragen per verkocht artikel een vaste en een variabele bemiddelingsbijdrage.

Dit jaar zal de vaste bijdrage per verkocht artikel vanaf 5 maart stijgen met € 0,01, van bijvoorbeeld € 0,99 naar € 1-,. Dit geldt voor alle productcategorieën. Wij hebben ervoor gekozen om deze tariefwijziging door te voeren zodat de kosten van ook de nieuwste services, zo ook enkele nieuwe diensten waar jij dit jaar van kunt gaan profiteren, gedekt kunnen worden.

Tariefwijziging Speelgoed

Daarnaast is besloten om de bemiddelingsbijdrage (zowel variabel als vast) voor de categorie Speelgoed ook per 5 maart te wijzigen, zodat de margestructuur voor jou en voor bol.com optimaal blijft en we samen scherpe prijzen aan kunnen blijven bieden. Het gaat hier om artikelen met een relatief hoge gemiddelde verkoopprijs, waardoor de gewijzigde commissiestructuur in de meeste gevallen zal leiden tot een lagere commissie. Een actueel overzicht van de bemiddelingsbijdragen en de diensten die bol.com daarvoor levert, vind je hieronder:

Speelgoed – Zelfbalancerence scooters € 3,00 6%
Speelgoed – Drones € 3,00 6%
Speelgoed – Trampolines € 1,00 10%
Speelgoed – Radiografische voertuigen € 1,00 10%
Speelgoed – Zwembaden € 1,00 10%
Speelgoed – Speelhuizen € 1,00 10%

 

Goed om te weten: de tabel is een indicatie van de kosten. Wil je zeker weten in welke productcategorie jouw artikel valt? Upload dan het artikel in je verkoopaccount.

Veelgestelde vragen

Waarom is de commissieverhoging doorgevoerd?

Waarom geldt er een aparte commissiewijziging voor de categorie Speelgoed?

Waarom wordt er bemiddelingsbijdrage gerekend over de verzendkosten?

Gaan er dit jaar nog meer verhogingen komen?

Serviceberichten

Meerdere gebruikers in één verkoopaccount

Een extra gebruikersaccount aanmaken Je kunt in drie stappen een extra gebruikersaccount aanmaken voor klantenservice:...

20 september 2018 09:38
1 minuut
Nieuws

Partnerevent ‘Toekomst in het vizier’

Meld je nu aan en werp samen met ons een blik in de toekomst van...

13 september 2018 16:40
1 minuut
Nieuws

Boost je briljante artikel – en breng het op de markt met bol.com

Het gat in de markt veroveren Je bent een lokale ondernemer. En jij weet dat...

29 augustus 2018 09:43
2 minuten
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!