Vanaf 5 maart 2018: gewijzigde bemiddelingsbijdrage

15 februari 2018 16:31 2 minuten

Jaarlijks wordt de bemiddelingsbijdrage voor verkopen via bol.com herzien. Lees hieronder wat er per 5 maart 2018 gaat veranderen.

Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op recente ontwikkelingen op de markt, heroverwegen wij ieder jaar de hoogte van onze bemiddelingsbijdragen en passen deze, indien nodig, aan. Ook dit jaar hebben we weer gekeken naar de commissie die jij als partner betaalt wanneer je een artikel via bol.com verkoopt. Hier zijn enkele commissiewijzigingen uit voortgekomen, onder andere in de productcategorie Speelgoed.

Gewijzigde algemene commissiebijdrage 2018

Als partner van bol.com kun jij, zoals je gewend bent, jouw assortiment gratis te koop zetten bij ons. Er wordt alleen een bemiddelingsbijdrage gerekend als je ook daadwerkelijk artikelen verkoopt. Wij vragen per verkocht artikel een vaste en een variabele bemiddelingsbijdrage.

Dit jaar zal de vaste bijdrage per verkocht artikel vanaf 5 maart stijgen met € 0,01, van bijvoorbeeld € 0,99 naar € 1-,. Dit geldt voor alle productcategorieën. Wij hebben ervoor gekozen om deze tariefwijziging door te voeren zodat de kosten van ook de nieuwste services, zo ook enkele nieuwe diensten waar jij dit jaar van kunt gaan profiteren, gedekt kunnen worden.

Tariefwijziging Speelgoed

Daarnaast is besloten om de bemiddelingsbijdrage (zowel variabel als vast) voor de categorie Speelgoed ook per 5 maart te wijzigen, zodat de margestructuur voor jou en voor bol.com optimaal blijft en we samen scherpe prijzen aan kunnen blijven bieden. Het gaat hier om artikelen met een relatief hoge gemiddelde verkoopprijs, waardoor de gewijzigde commissiestructuur in de meeste gevallen zal leiden tot een lagere commissie. Een actueel overzicht van de bemiddelingsbijdragen en de diensten die bol.com daarvoor levert, vind je hieronder:

Speelgoed – Zelfbalancerence scooters € 3,00 6%
Speelgoed – Drones € 3,00 6%
Speelgoed – Trampolines € 1,00 10%
Speelgoed – Radiografische voertuigen € 1,00 10%
Speelgoed – Zwembaden € 1,00 10%
Speelgoed – Speelhuizen € 1,00 10%

 

Goed om te weten: de tabel is een indicatie van de kosten. Wil je zeker weten in welke productcategorie jouw artikel valt? Upload dan het artikel in je verkoopaccount.

Veelgestelde vragen

Waarom is de commissieverhoging doorgevoerd?

Waarom geldt er een aparte commissiewijziging voor de categorie Speelgoed?

Waarom wordt er bemiddelingsbijdrage gerekend over de verzendkosten?

Gaan er dit jaar nog meer verhogingen komen?

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!