Verbeterd retourproces: makkelijk zelf retouren afhandelen

24 april 2018 09:50 2 minuten

Goede service en een flexibel retourproces is belangrijk voor onze klanten. Tevreden klanten komen sneller terug en daarom zijn we bij bol.com altijd bezig met het optimaliseren van onze processen. Zo hoef jij je daar als partner van bol.com niet mee bezig te houden en kun je je focussen op wat jij het allerbeste kunt: ondernemen.

Makkelijk zelf je retouren afhandelen

We hebben enkele innovaties doorgevoerd om het retourproces in jouw verkoopaccount te vereenvoudigen. Wat is er anders?

  • Als je na de zichttermijn nog een artikel retour wilt melden en accepteren, hoef je hiervoor geen contact meer op te nemen met de partnerservice maar kun je dit zelf doen in je verkoopaccount (tot 90 dagen na leverdatum). Je kunt, als dat nodig is, direct schakelen met de klant om tot een goede oplossing te komen.
  • Wanneer een klant meerdere dezelfde artikelen bij je heeft besteld, maar er vervolgens minder retour meldt dan hij of zij terugstuurt, dan kun je de resterende artikelen zelf retour melden en accepteren in het verkoopaccount (tot 90 dagen na leverdatum). Ook hiervoor hoef je geen contact meer op te nemen met de partnerservice.
  • Voorheen werd de klant bij een verlopen retourmelding (21 dagen na retourmelding) automatisch terugbetaald. Voortaan zal een retourmelding na 21 dagen automatisch geannuleerd worden en betalen we jou rechtstreeks uit. We vinden het namelijk de verantwoordelijkheid van de klant om te zorgen dat een retourmelding wordt gevolgd door een retourzending.
  • Retour geweigerd? Wil je, na overleg met de klant, een retourzending toch accepteren, dan kun je dit zelf regelen in je verkoopaccount (tot 90 dagen nadat de retourmelding is geweigerd).
  • Retourmelding geannuleerd? Mocht de klant het artikel alsnog willen retourneren en jij bent akkoord, dan kun je het artikel zelf nogmaals retour melden en accepteren in je verkoopaccount (tot 90 dagen nadat de retourmelding geannuleerd is).

Omdat je nu zelf meer mogelijkheden hebt in het retourproces en dit niet meer via de partnerservice hoeft te regelen, kunnen jij en je klanten samen efficiënt op zoek naar de beste oplossing.

En zo ziet dat eruit!

Als je na de zichttermijn een artikel retour meldt en accepteert of als je een geannuleerde retourmelding alsnog aanmeldt en accepteert:

 

Hier kun je kiezen of je de bestelling als retour wilt verwerken.

Zo kies je ervoor om een geweigerde retour alsnog te accepteren.

 

En deze pop-up krijg je om te bevestigen dat je een retour alsnog wilt accepteren.

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!