Verlaagde bemiddelingsbijdrage

01 juli 2017 11:59 2 minuten

Inmiddels bieden we voor ruim 100.000 artikelen een verlaagde bemiddelingsbijdrage aan, mits jij een scherpe verkoopprijs kunt aanbieden. Deze lagere prijzen leiden tot meer verkopen. En meedoen is makkelijk.

We willen graag het beste winkelplatform zijn om te kopen, maar ook om te verkopen. Klanten zijn altijd op zoek naar de beste prijzen en een scherpe prijs kan de doorslaggevende factor zijn voor een aankoop. Onze bemiddelingsbijdrage kan voor jou een reden zijn waarom je klanten niet altijd de beste prijs kunt bieden, omdat je aan het eind van de streep te weinig over houdt. En dat terwijl deze artikelen wel interessant zijn voor de klant. Vandaar dat we nu voor ruim 100.000 artikelen een verlaagde bemiddelingsbijdrage aanbieden.

We hebben de afgelopen maanden getest met deze verlaagde bemiddelingsbijdrage en zien dat lagere prijzen echt leiden tot meer verkoop. Veel partners profiteren inmiddels al van een lagere bemiddelingsbijdrage en de prijsperceptie van onze klanten verbetert.

Hoe werkt het?

Je kunt gemakkelijk meedoen! Als je assortiment aanbiedt in de deelnemende categorieën (Boeken, Entertainment m.u.v. Kantoorartikelen en Sieraden & Accessoires), profiteer je wellicht van een lagere bemiddelingsbijdrage. Door je verkoopprijs gelijk of lager dan het aangegeven prijspunt in te stellen, profiteer je automatisch van deze verlaging.

Wil jij ook meedoen? Volg dan – afhankelijk van de manier waarop je artikelen verwerkt – de stappen die uitgewerkt staan op deze pagina.

Wat moet ik nog meer weten?

  • We bieden alle verkopers de mogelijkheid om in te spelen op de tijdelijke verlagingen van de bemiddelingsbijdrage.
  • Het is van belang dat je controleert of de verlagingen van toepassing zijn op jouw assortiment en dat je zelf berekent of een prijsverlaging haalbaar is.
  • Alle verkopers bepalen hun eigen prijzen. Het wijzigen van prijzen is vrijwillig.
  • Vanwege marktwerking passen we verlagingen van de bemiddelingsbijdrage periodiek aan. Het is belangrijk om tussentijds en achteraf je prijs te evalueren.
  • Bol.com heeft het recht om een periode voor de einddatum af te breken of aan te passen.

Het koopblok en lagere prijzen

Om kans te maken op de positie in het koopblok moet je eerst voldoen aan de servicenormen. Daarna kun je met levertijd en prijs je positie beïnvloeden. Een lagere prijs maakt je aanbod aantrekkelijker voor de klant en vergroot je kans. Er blijft altijd een samenhang met levertijd.

In het koopblok tonen we altijd het meest relevante aanbod voor de klant. Als jij relevanter aanbod hebt dan een andere verkoper, verschijn jij in het koopblok. Is je aanbod relevanter dan dat van bol.com, dan concurreer je niet meer met bol.com.

 

Logistiek via bol.comNieuws

Logistiek via bol.com: niet goed, gratis terug

Actievoorwaarden: Deze actie geldt alleen voor aanmeldingen tot en met 31 oktober 2017 en terughalen...

16 oktober 2017 14:30
1 minuut
Nieuws

Onderscheid je in kwaliteit voor een positie in het koopblok

Hoe beter je score op de servicenormen, hoe groter jouw kans op het koopblok

16 oktober 2017 09:00
1 minuut
Nieuws

Geen gezondheidsgevaar voor matrassen volgens BASF

Advies voor de consument BASF benadrukt dat het dichloorbenzeen dat gebruikt wordt voor de productie...

13 oktober 2017 13:21
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!