Wijzigingen prijsbeleid bol.com

08 maart 2018 09:51 2 minuten

Het voeren van scherpe prijzen is een essentieel onderdeel van succesvol verkopen via bol.com, daarom doen wij continu onderzoek naar prijsontwikkelingen in de markt. In een dynamische markt wil de relevante marktprijs van artikelen ook nog weleens veranderen en daarom houden we jou graag op de hoogte van de meest recente prijsontwikkelingen.

Uit ons prijsonderzoek blijkt dat sommige artikelen bij bol.com momenteel voor een veel te hoge prijs aangeboden worden in vergelijking met dezelfde artikelen bij andere aanbieders. Hierdoor komt de positieve prijsperceptie van onze klanten in het geding en dat is slecht voor de klant, voor jou als partner en voor bol.com. Daarom zullen de te hoog geprijsde artikelen vanaf 8 maart offline gehaald worden. In het verkoopaccount op de pagina ‘Mijn Aanbod’ zijn jouw artikelen die offline staan te herkennen aan de melding ‘Boven relevante marktprijs’ (zie afbeelding). Wil jij dit artikel wel weer aan gaan bieden, dan dien je hiervoor de prijs aan te passen.


Het prijsbeleid van bol.com

Door goed te kijken wat er speelt op de markt zorgen wij ervoor dat bol.com, samen met 19.000 partners, een prijsvriendelijk winkelplatform kan zijn met tevreden klanten die graag terugkomen. Met te hoog geprijsde artikelen schrikken we klanten af, en scherpe prijzen zorgen juist voor positieve klantreacties en meer bestellingen. Daarom zijn wij genoodzaakt om te hoog geprijsde artikelen te weren. Dit doen we al, maar hier zullen we vanaf 8 maart strenger toezicht op houden. Voor meer informatie over ons prijsbeleid, lees dan de Gebruikersvoorwaarden of kijk op zakelijkverkopen.bol.com.

Veelgestelde vragen

Waarom doen we dit? En waarom doen we dit nu?

Mogen wij dit juridisch gezien allemaal wel doen?

Is er een overzicht van alle artikelen waarop de prijswijziging van toepassing is?

Evenementen · Nieuws

Bol.com bij de Webwinkel Vakdagen 2018

Op 24 en 25 januari vond het grootste e-commerce evenement van de Benelux weer plaats:...

12 maart 2018 10:19
1 minuut
Serviceberichten

Automatiseren via bol.com: verouderde API per 1 april uit

Via deze dienst kun je je verkopen via ons platform integreren in je eigen computersystemen,...

28 februari 2018 16:36
1 minuut
Logistiek via bol.com

Update Lvb-tarieven 2018

Om ervoor te zorgen dat jij, als partner van bol.com, altijd de beste service krijgt...

15 februari 2018 16:32
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!