Wijzigingen prijsbeleid bol.com

08 maart 2018 09:51 2 minuten

Het voeren van scherpe prijzen is een essentieel onderdeel van succesvol verkopen via bol.com, daarom doen wij continu onderzoek naar prijsontwikkelingen in de markt. In een dynamische markt wil de relevante marktprijs van artikelen ook nog weleens veranderen en daarom houden we jou graag op de hoogte van de meest recente prijsontwikkelingen.

Uit ons prijsonderzoek blijkt dat sommige artikelen bij bol.com momenteel voor een veel te hoge prijs aangeboden worden in vergelijking met dezelfde artikelen bij andere aanbieders. Hierdoor komt de positieve prijsperceptie van onze klanten in het geding en dat is slecht voor de klant, voor jou als partner en voor bol.com. Daarom zullen de te hoog geprijsde artikelen vanaf 8 maart offline gehaald worden. In het verkoopaccount op de pagina ‘Mijn Aanbod’ zijn jouw artikelen die offline staan te herkennen aan de melding ‘Boven relevante marktprijs’ (zie afbeelding). Wil jij dit artikel wel weer aan gaan bieden, dan dien je hiervoor de prijs aan te passen.


Het prijsbeleid van bol.com

Door goed te kijken wat er speelt op de markt zorgen wij ervoor dat bol.com, samen met 19.000 partners, een prijsvriendelijk winkelplatform kan zijn met tevreden klanten die graag terugkomen. Met te hoog geprijsde artikelen schrikken we klanten af, en scherpe prijzen zorgen juist voor positieve klantreacties en meer bestellingen. Daarom zijn wij genoodzaakt om te hoog geprijsde artikelen te weren. Dit doen we al, maar hier zullen we vanaf 8 maart strenger toezicht op houden. Voor meer informatie over ons prijsbeleid, lees dan de Gebruikersvoorwaarden of kijk op zakelijkverkopen.bol.com.

Veelgestelde vragen

Waarom doen we dit? En waarom doen we dit nu?

Mogen wij dit juridisch gezien allemaal wel doen?

Is er een overzicht van alle artikelen waarop de prijswijziging van toepassing is?

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!