Automatiseren via bol.com: verouderde API per 1 april uit

28 februari 2018 16:36 1 minuut

Bij bol.com werken we elke dag aan een betere winkel. Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een goede winkel, is het snel en accuraat afhandelen van de bestellingen. Bij bol.com kunnen onze partners gebruikmaken van Automatiseren via bol.com om ervoor te zorgen dat we samen de beste service kunnen bieden.

Via deze dienst kun je je verkopen via ons platform integreren in je eigen computersystemen, bijvoorbeeld met behulp van de Seller API van bol.com. Deze tool faciliteert een koppeling tussen je bol.com verkoopaccount en je eigen verkoopsysteem. Een kleine groep van de Automatiseren via bol.com partners gebruikt echter nog een oude versie (nog van voor 2016) van deze koppeling.

Vanaf 1 april is het gebruik van de verouderde API niet meer mogelijk, dan zal deze uitgezet worden. De nieuwe API is belangrijk voor de optimalisatie van bol.com, want deze is qua functionaliteit een stuk breder dan de verouderde versie. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe facturatiemethode hierin verwerkt.

Updaten naar de nieuwe API

Wil jij ook na deze datum nog gebruikmaken van Automatiseren via bol.com, zorg er dan voor dat je gauw overstapt naar de vernieuwde API. Hoe je kunt overstappen naar de nieuwe API leggen we je hier uit. Wil je dit liever uitbesteden aan een intermediair, kijk dan hier.

Maak je nog geen gebruik van Automatiseren via bol.com maar lijkt je dit wel handig? Lees meer.

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik nog gebruikmaak van de verouderde API?

Zitten er kosten verbonden aan het overstappen naar de nieuwe API?

Wat zijn de voordelen van de nieuwe API?

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!