Automatiseren via bol.com: verouderde API per 1 april uit

28 februari 2018 16:36 1 minuut

Bij bol.com werken we elke dag aan een betere winkel. Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een goede winkel, is het snel en accuraat afhandelen van de bestellingen. Bij bol.com kunnen onze partners gebruikmaken van Automatiseren via bol.com om ervoor te zorgen dat we samen de beste service kunnen bieden.

Via deze dienst kun je je verkopen via ons platform integreren in je eigen computersystemen, bijvoorbeeld met behulp van de Seller API van bol.com. Deze tool faciliteert een koppeling tussen je bol.com verkoopaccount en je eigen verkoopsysteem. Een kleine groep van de Automatiseren via bol.com partners gebruikt echter nog een oude versie (nog van voor 2016) van deze koppeling.

Vanaf 1 april is het gebruik van de verouderde API niet meer mogelijk, dan zal deze uitgezet worden. De nieuwe API is belangrijk voor de optimalisatie van bol.com, want deze is qua functionaliteit een stuk breder dan de verouderde versie. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe facturatiemethode hierin verwerkt.

Updaten naar de nieuwe API

Wil jij ook na deze datum nog gebruikmaken van Automatiseren via bol.com, zorg er dan voor dat je gauw overstapt naar de vernieuwde API. Hoe je kunt overstappen naar de nieuwe API leggen we je hier uit. Wil je dit liever uitbesteden aan een intermediair, kijk dan hier.

Maak je nog geen gebruik van Automatiseren via bol.com maar lijkt je dit wel handig? Lees meer.

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik nog gebruikmaak van de verouderde API?

Zitten er kosten verbonden aan het overstappen naar de nieuwe API?

Wat zijn de voordelen van de nieuwe API?

Serviceberichten

Meerdere gebruikers in één verkoopaccount

Een extra gebruikersaccount aanmaken Je kunt in drie stappen een extra gebruikersaccount aanmaken voor klantenservice:...

20 september 2018 09:38
1 minuut
Nieuws

Partnerevent ‘Toekomst in het vizier’

Meld je nu aan en werp samen met ons een blik in de toekomst van...

13 september 2018 16:40
1 minuut
Nieuws

Boost je briljante artikel – en breng het op de markt met bol.com

Het gat in de markt veroveren Je bent een lokale ondernemer. En jij weet dat...

29 augustus 2018 09:43
2 minuten
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!