Belangrijke wijzigingen voor productinformatie

07 augustus 2017 14:00 1 minuut

Voor het verbeteren van de bol.com winkels zijn we continu bezig met de optimalisatie van onze productinformatie. Vier keer per jaar zetten we een nieuw datamodel online met (nieuwe/ andere) minimale productinformatie per categorie. Vanaf vandaag werken we met een nieuw model. Controleer hiervoor de kwaliteit van jouw assortiment.

De wijziging van het datamodel kan voor jouw assortiment betekenen dat je meer of andere informatie moet toevoegen om ervoor te zorgen dat ze goed vindbaar blijven bij bol.com.

Actie voor je huidige aanbod

Bestaand assortiment blijft online staan, maar kan vanaf nu moeilijker vindbaar worden doordat de kwaliteit van je productinformatie omlaag gaat wanneer er (nieuwe) verplichte informatie mist. Om dit te voorkomen raden wij je aan alle verplichte (minimale informatie) en zoveel mogelijk niet verplichte velden (aanvullende en optionele informatie) in te vullen. Kies voor het bijbehorende filter in je verkoopacocunt om de artikelen makkelijk te vinden.

Actie voor je nieuwe aanbod

Bij het uploaden van nieuwe artikelen zie je automatisch welke productinformatie vanaf dat moment nodig is om je artikel te koop te zetten. Zorg ervoor dat je alle verplichte velden invult.

Logistiek via bol.comNieuws

Logistiek via bol.com: niet goed, gratis terug

Actievoorwaarden: Deze actie geldt alleen voor aanmeldingen tot en met 31 oktober 2017 en terughalen...

16 oktober 2017 14:30
1 minuut
Nieuws

Onderscheid je in kwaliteit voor een positie in het koopblok

Hoe beter je score op de servicenormen, hoe groter jouw kans op het koopblok

16 oktober 2017 09:00
1 minuut
Nieuws

Geen gezondheidsgevaar voor matrassen volgens BASF

Advies voor de consument BASF benadrukt dat het dichloorbenzeen dat gebruikt wordt voor de productie...

13 oktober 2017 13:21
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!