Controles op gebruik van merken bij bol.com

13 november 2017 14:30 2 minuten

Het is belangrijk dat een klant een artikel ontvangt zoals het wordt aangeboden bij bol.com. Als een klant een specifiek merkartikel of juist een merkloos artikel bestelt, hoort hij het goede artikel te ontvangen. Hierdoor ben je betrouwbaar als winkelier.

We willen voorkomen dat klanten de indruk krijgen dat er een origineel merkartikel wordt aangeboden, terwijl het een merkloos artikel betreft. Daarom controleren we of merkloze en huismerkartikelen voldoen aan onze gebruikersvoorwaarden en contentrichtlijnen. Dit zijn controles op o.a. productinformatie, producttitels, goede afbeeldingen en correct gebruik van merken/merknamen.

Uit onderzoek is gebleken dat we nog niet in alle productcategorieën de betrouwbaarheid van de productinformatie of artikelen kunnen garanderen. Daarom hebben we meerdere merken en artikelen uit onze winkel moeten verwijderen binnen de categorie telefoonaccessoires. De lijst met merken die wel zijn toegestaan vind je hier terug.

Samsung en Apple artikelen

Er zijn onlangs gerichte controles en verbeteracties gedaan op het assortiment van de merken Apple en Samsung. Deze merken kunnen op dit moment enkel worden aangeboden door een aantal door ons geselecteerde partners waarvan wij op dit moment de kwaliteit van de artikelen en productinformatie kunnen waarborgen.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op o.a. merkgebied of wil je weten wanneer en onder welke voorwaarden er weer Apple en Samsung artikelen aangeboden kunnen worden? Laat dan via deze link jouw e-mailadres achter. We zullen je nog dit jaar meer informatie geven over de nieuwe richtlijnen waaraan merken en artikelen binnen risicovolle productgroepen moeten voldoen.

Heb je al een e-mail van ons ontvangen over dit onderwerp? Dan houden we je ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

 

Nieuws

De feestdagen gaan beginnen!

Wist je dit al over je klanten? De feestdagen zijn niet voor alle klanten hetzelfde...

16 oktober 2018 13:51
2 minuten
Nieuws

Terugblik op het ‘Toekomst in het vizier’ partnerevenement

De naam zegt het al: tijdens Toekomst in het vizier in Katwijk keken we samen...

12 oktober 2018 14:18
1 minuut
Nieuws

Samen zetten we onze schouders onder de piekperiode

De drukte van een piekperiode biedt de kans om meer te verkopen en dat levert...

11 oktober 2018 16:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!