Drukke dagen bij bezorgdiensten: servicenormen tijdens de feestdagen

28 november 2018 09:00 2 minuten

In de feestdagenperiode worden ontzettend veel artikelen besteld. Bezorgpartijen hebben het dan ook druk en kunnen daardoor niet alle pakketten op tijd leveren. Ben je benieuwd hoe wij hiermee omgaan en wat dit voor invloed heeft op jouw prestaties? Elke maandag voor het definitief maken van een week, laten wij op deze pagina weten of er een aanpassing wordt gedaan in de servicenormen voor het monitoringsproces.

Laatste updates

  • De aangekondigde kerststaking bij PostNL is verboden door de rechter. Daarom verwachten we, naast de gebruikelijke kerstdrukte, geen extra impact.
  • Vanwege Black Friday, Cyber Monday en aansluitend Sinterklaas zien we grote drukte bij de bezorgdiensten in week 47 en week 48. Daarom hebben we de servicenorm voor ‘Op tijd geleverd’ voor deze weken aangepast en word je hierop aangesproken bij een score lager dan 80% bij minimaal 6 te laat geleverde items.

Op de Storingen pagina kan je controleren of er, naast de drukte, nog specifieke verstoringen bij ons bekend zijn. Deze pagina vind je via het ‘alarm’ icoontje rechtsboven in het scherm.

Servicenorm ‘Op tijd geleverd’ tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen willen klanten hun cadeaus op tijd in de schoen of onder de boom kunnen leggen. Tegelijkertijd hebben bezorgdiensten het door de vele bestellingen heel druk en lukt het niet altijd om alle pakketten op tijd te leveren. Daarom kijken we in deze dagen goed of we de servicenorm ‘Op tijd geleverd’ eventueel moeten bijstellen in verband met deze drukte bij bezorgdiensten. Om te beoordelen of we het percentage van de norm bijstellen wordt de stand van zaken omtrent drukte en levertijden wekelijks bekeken. Dit betekent in praktijk:

  • Uiterlijk maandag einde dag wordt er op deze pagina vermeld of er een aanpassing in de servicenorm wordt doorgevoerd
  • Deze aangepaste servicenorm wordt op woensdag gehanteerd om te bepalen of je een week wel of niet hebt voldaan aan de servicenorm. Tijdens kerst is dit eenmalig op donderdag
  • In je verkoopaccount blijf je jouw behaalde scores zien, de scores worden niet gecorrigeerd
  • De scores zoals zichtbaar in het verkoopaccount worden gebruikt voor jouw prestatiescore, hier doen we geen correcties

Voorbeeld: passen wij de servicenorm aan naar 80%? Dan zie je in je verkoopaccount een kruisje als jouw ‘Op tijd geleverd’-score lager is dan 80% en 3 of meer artikelen te laat zijn geleverd. Als je score tussen de 80% en 100% ligt of er minder dan 3 artikelen te laat geleverd zijn, dan zie je een groen vinkje. Dit geldt alleen wanneer de servicenorm ‘Door jou geannuleerd’ voldoet aan de norm.

Houd rekening met bezorgdrukte in het kiezen van je levertijd

Klanten verwachten hun bestellingen op de aangegeven dag. Daarom raden we je aan om bij het opgeven van je levertijd rekening te houden met de tijd die je zelf kwijt bent om je bestelling gereed te maken en de tijd die je bezorgdienst nodig heeft om het pakketje te bezorgen. Zo zorg je voor een realistische leverbelofte. Zijn je levertijden niet haalbaar? Verruim dan je leverbelofte in je verkoopaccount.

Wij wensen jullie heel veel succes in de drukste periode van het jaar!

Tips voor de feestdagen.

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!