Drukke dagen bij bezorgdiensten

17 december 2017 09:00 2 minuten

Er worden in deze periode ontzettend veel artikelen besteld, onder andere door Black Friday en de aankomende feestdagen. Bezorgpartijen hebben het dan ook druk! Houd hier rekening mee in het nakomen van je levertijd zodat klanten hun bestelling op tijd in huis hebben.

Tevreden klanten tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen is het moment van leveren (nog) belangrijker. Klanten willen hun cadeaus op tijd in de schoen of onder de boom kunnen leggen. Als bestellingen op tijd worden geleverd hebben we tevreden klanten die mooie beoordelingen plaatsen.

Houd rekening met bezorgdrukte in het kiezen van je levertijd
Klanten verwachten hun bestellingen op de aangegeven dag. Daarom raden we je aan om bij het opgeven van je levertijd rekening te houden met de tijd die je zelf kwijt bent om je bestelling gereed te maken en de tijd die je bezorgdienst nodig heeft om het pakketje te bezorgen. Zo zorg je voor een realistische leverbelofte. Zijn je levertijden niet haalbaar? Verruim dan je leverbelofte in je verkoopaccount.

Servicenorm ‘Op tijd geleverd’
Bol.com houdt rekening met de drukte van bezorgdiensten. In deze dagen kijken we dan ook goed of we de servicenorm ‘Op tijd geleverd’ eventueel moeten bijstellen. We bekijken wekelijks de resultaten van deze servicenorm en beoordelen in combinatie met de kennis die er is over druk bij bezorgdiensten of we het percentage van de norm bijstellen. We houden dan ook rekening met de servicenorm en de vertraging die bij PostNL is opgetreden na Black Friday.

Over de resultaten uit week 47, week 48, week 49, week 50, week 51 en week 52 hebben wij besloten om de servicenorm van ‘Op tijd geleverd’ bij te stellen.
In je verkoopaccount zie je in deze week een kruisje staan als je ‘Op tijd geleverd’-score lager is dan 80% en 3 of meer artikelen te laat zijn geleverd. Als je score tussen de 80% en 100% ligt of er minder dan 3 artikelen te laat geleverd zijn, dan zie je een groen vinkje. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer de servicenorm ‘Door jou geannuleerd’ voldoet aan de norm.

We hebben ook extra rekening gehouden met de extreme weersomstandigheden en code rood in week 50.

Informeren van klanten
Wij informeren klanten ook tijdens hun aankoopproces. Klanten zien in hun ‘winkelwagen’ de melding ‘Het is druk bij de bezorgdiensten. Het kan daarom langer duren voordat je je pakketje in huis hebt. Via je track & trace kun je je pakketje volgen.’

 

Wij wensen jullie heel veel succes in de drukste periode van het jaar!

Tips voor de feestdagen.

Evenementen · Nieuws

Bol.com bij de Webwinkel Vakdagen 2018

Op 24 en 25 januari vond het grootste e-commerce evenement van de Benelux weer plaats:...

12 maart 2018 10:19
1 minuut
Nieuws

Wijzigingen prijsbeleid bol.com

Uit ons prijsonderzoek blijkt dat sommige artikelen bij bol.com momenteel voor een veel te hoge...

08 maart 2018 09:51
2 minuten
Serviceberichten

Automatiseren via bol.com: verouderde API per 1 april uit

Via deze dienst kun je je verkopen via ons platform integreren in je eigen computersystemen,...

28 februari 2018 16:36
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!