Een aanpassing in het merkenbeleid van Elektronica

31 juli 2018 09:22 2 minuten

Samen werken we iedere dag hard om het dagelijks leven van onze klanten leuker en makkelijker te maken. Vertrouwen is daarbij heel belangrijk – alleen dan blijven klanten bij ons terugkomen. Daar hoort bij dat we kunnen garanderen dat een klant bij elke bestelling via bol.com veilige en goede artikelen koopt en daarom is er een aanpassing gemaakt in het merkenbeleid van Elektronica.

Vorig jaar is er al een aanpassing gemaakt in het aanbiedproces voor een aantal artikelen binnen Telefoon- en Tabletaccessoires. En dat heeft gewerkt! Sindsdien is het aantal meldingen van incidenten sterk afgenomen en zijn klanten tevredener. Dat is wat we uiteindelijk willen, nietwaar?!

Achtergrond aanpassing merkenbeleid voor tevredener klanten

Om te voorkomen dat de artikelen die de klant bij bol.com koopt van onvoldoende kwaliteit zijn, is ervoor gekozen binnen deze productgroepen een beperkt aantal merken aan te bieden. Dit zijn merken waarbij de afkomst duidelijk is en de merkeigenaar de veiligheid en kwaliteit van het assortiment kan garanderen – bijvoorbeeld door een productaansprakelijkheidsverzekering.

Nieuwe aanpassingen per 1 oktober 2018

Omdat we het elke dag een beetje beter willen doen, wordt deze aanpassing in het merkenbeleid doorgevoerd voor meerdere Elektronica-productgroepen. Het is namelijk gebleken dat ook bij de volgende productgroepen veel meldingen van incidenten op het gebied van veiligheid en kwaliteit gedaan worden:

  • In-ear oordopjes
  • Activity trackers
  • Smart Watches
  • Voedingsadapters
  • Laptopaccu’s
  • Cartridges en Toners

Ook voor elk van deze productgroepen is er een aantal merken geselecteerd waarvan de veiligheid en kwaliteit gewaarborgd is. Omdat het aankopen van een onjuist artikel het vertrouwen van onze klant schaadt, wordt er vanaf 1 oktober op toegezien dat alleen deze merken worden aangeboden via bol.com.

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn merk kan blijven aanbieden?

De merken die ook na 1 oktober gewoon nog aangeboden kunnen worden, kun je hier vinden. Staat jouw merk hier niet tussen en kun je de kwaliteit ervan wel garanderen? Dan kun je je merk laten autoriseren, zodat je het kunt blijven aanbieden. Een aanvraag kun je doen via merkautorisatie@bol.com.

Wat gebeurt er na 1 oktober?

Aanbod van merken die ook na 1 oktober niet geautoriseerd zijn, zal na die datum niet meer terug te vinden zijn in jouw bol.com assortiment. Indien je vanaf dat moment toch artikelen van een niet toegestaan merk wil aanbieden, ontvang je de melding ‘je hebt geen toestemming om dit artikel te verkopen’.

Aanbod via Logistiek via bol.com

Mochten er door deze maatregel artikelen uit je assortiment gehaald worden, die je aanbiedt via Logistiek via bol.com, dan ontvang je die retour op kosten van bol.com.

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!