Een aanpassing rondom verlopen orders

14 augustus 2018 10:11 3 minuten

Samen met jou willen we het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker maken en daarom is het belangrijk om te doen wat we beloven. Want zo maken we onze klanten samen tevreden – en een tevreden klant komt sneller terug. We willen je daar bij helpen door je inzicht te geven in processen. Daarom brengen we je graag op de hoogte van een wijziging rondom verlopen orders.

Een verlopen order is een bestelling die bol.com voor de klant annuleert, omdat de uiterste leverdatum – die gebaseerd is op de door jou in het verkoopaccount ingestelde levertijd – drie kalender dagen verstreken is.

De uiterste leverdatum is de dag waarop de klant het pakketje thuis verwacht en het is belangrijk aan die verwachting te voldoen, omdat op tijd leveren veel invloed heeft op de klanttevredenheid. Ook heeft dit effect op je prestatiescore en daarmee op jouw kans op het koopblok. Daarnaast is uit klantonderzoek gebleken dat de klant nog ontevredener wordt wanneer hij de bestelling zelf moet annuleren. Daarom hebben we een andere termijn ingesteld voor het automatisch annuleren van een bestelling. In de nieuwe situatie verloopt een order aan het einde van de derde kalenderdag na de uiterste leverdag.

Voorheen werd een bestelling die binnen acht dagen na de besteldatum niet in behandeling was genomen, automatisch geannuleerd. Dit gebeurt nu dus sneller, zodat de klant beter weet waar hij aan toe is en tevredener is – want tevreden klanten komen terug. Wat niet verandert, is dat bij een verlopen order de voorraad van het desbetreffende artikel op nul wordt gezet.

Wat kan ik doen als ik mijn leverbelofte niet kan nakomen?

Kun je je leverbelofte onverhoopt niet nakomen, dan kun je het volgende doen:

  • Annuleer de bestelling zelf zo snel mogelijk, want dan is de klant op de hoogte en kan hij op zoek naar een alternatief. Tip: pas waar nodig ook je voorraad of leverbelofte aan.
  • Overleg met de klant of hij het goed vindt dat de bestelling iets later komt. Via je verkoopaccount kun je de klant hierover mailen.

Kun je de bestelling nog leveren binnen drie dagen na de uiterste leverdatum? Dan kun je de verzending bevestigen op het moment dat je deze op de post doet. Vergeet ook niet om de zending te voorzien van een track & trace nummer; bij pakketzendingen is dit standaard, maar ook bij brievenbuspost vinden klanten het erg fijn als ze hun bestelling kunnen volgen.

Wat kan ik doen als ik de verlate bestelling alsnog wil versturen?

Kun je de bestelling alsnog leveren na de derde kalenderdag na de uiterste leverdag en wil je voorkomen dat je order verloopt? Neem ook in dat geval contact op met de klant, om te overleggen of hij op de bestelling wil wachten. Zo ja, dan kun je de bestelling alvast bevestigen en later leveren – voorzien van track & trace nummer – op de datum die je nu met de klant hebt afgesproken.

Communicatie richting de klant

We willen het elke dag beter doen en daarom zijn we bezig om een middel te ontwikkelen waarmee je op een handigere, snellere en nettere manier contact op kunt nemen met de klant om een vertraging door te geven. Dit omdat levering en communicatie twee belangrijke aspecten zijn binnen de klantervaring. Zodra deze oplossing er is, brengen we je hiervan uiteraard op de hoogte.

Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

Met de start van de feestdagenperiode is ook de nieuwe consumentencampagne live gegaan en die...

16 oktober 2018 13:51
8 minuten
Nieuws

Terugblik op het ‘Toekomst in het vizier’ partnerevenement

De naam zegt het al: tijdens Toekomst in het vizier in Katwijk keken we samen...

12 oktober 2018 14:18
1 minuut
Nieuws

Samen zetten we onze schouders onder de piekperiode

De drukte van een piekperiode biedt de kans om meer te verkopen en dat levert...

11 oktober 2018 16:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!