Vernieuwde layout Financiën pagina en nieuw type factuur

15 januari 2018 15:07 5 minuten

In februari staat in alle verkoopaccounts een vernieuwde Financiën live. Naast de nieuwe layout van de pagina ontvang je vanaf dat moment een nieuw type factuur: de ‘Alles-in-1-factuur’. Deze factuur ontvang je elke kalendermaand in plaats van dagelijks. Er is een bericht verstuurd met de datum waarop de livegang plaats zal vinden, namelijk op 1 februari of op 15 februari.

Bekijk de video

In deze uitlegvideo lichten we de veranderingen toe.

Uitleg over de pagina Financiën

Bovenaan de pagina staat informatie over de huidige factuurperiode en het tussentijdse factuurbedrag. Dit factuurbedrag kan dagelijks veranderen door nieuwe bestellingen, annuleringen of retouren.
Onder het overzicht vind je de lijst met facturen. Ben je op zoek naar een specifieke factuur? Dan kun je in de zoekbalk een factuur- of bestelnummer invoeren.

Te ontvangen of te betalen
In de melding achter het tussentijdse factuurbedrag zie je of dit een bedrag is dat je zult ontvangen van bol.com of moet betalen aan bol.com. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal bestellingen, annuleringen en retouren.

Excel bestand
De nieuwe facturen en factuurspecificaties worden in PDF-bestanden beschikbaar gesteld. De betaalspecificaties die je vóór februari hebt ontvangen zijn tot en met april ook als Excel-bestand te downloaden via een link in je verkoopaccount.

Het 'Tussentijdse factuurbedrag' in je verkoopaccount

Uitleg over de Alles-in-1-factuur

Huidige periode van uitbetalen
Op dit moment ontvang je 21 dagen na een bestelling een factuur. Het is dus mogelijk dat je dagelijks een uitbetaling ontvangt en een factuur moet verwerken. In de periode tussen de bestelling en uitbetaling kunnen we retourmeldingen van het artikel verwerken. We kunnen retouren namelijk nog niet verrekenen met volgende facturen.

Voorbeeld: als je op 1 september een artikel verkoopt, ontvang je op 22 september een factuur van deze bestelling en volgt de uitbetaling maximaal 3 werkdagen later.

Nieuwe periode van uitbetalen
Met de nieuwe Alles-in-1-factuur wordt de uitbetaling van bestellingen gebundeld. Zodoende ontvang je de facturen niet meer dagelijks, maar 1x per maand, op de eerste van de maand. Uitbetaling volgt op de  eerstvolgende werkdag. Eventuele retouren worden met de factuur van de volgende kalendermaand verrekend. Vanaf het moment dat je voor de eerste keer een Alles-in-1-factuur ontvangt, gaat het uitbetalen per kalendermaand in. Zo houd jij meer tijd over om te ondernemen!

Voorbeeld: op woensdag 1 november staat de factuur voor alle bestellingen van zondag 1 oktober t/m dinsdag 31 oktober klaar. De uitbetaling volgt op donderdag 2 november.

Bijzonderheden
In de maand dat je voor het eerst een Alles-in-1-factuur ontvangt, krijg je ook nog maximaal 35 dagen de ‘oude’ dagelijkse factuur. Dat zijn de uitbetalingen van bestellingen of gewijzigde bestellingen (retouren) die tot 35 dagen geleden zijn geplaatst. Deze facturen vind je ook terug in de lijst met facturen. Na deze 35 dagen ontvang je alleen nog de Alles-in-1-factuur.

Voorbeeld van een ‘Alles-in-1-factuur’

Regels op de ‘Alles-in-1-factuur’

Regel Betekenis
Bemiddelingsbijdrage Voor elke verkoop rekent bol.com een (bemiddelings)bijdrage. De bemiddelingsbijdrage bestaat uit een vast bedrag per verkocht artikel en een percentage van de verkoopprijs.
Correctie bemiddelingsbijdrage ivm retour(en) Als een artikel is geretourneerd door de koper of verloren is gegaan gedurende de (retour)verzending (Lost in Mail), dan wordt de eerder in rekening gebrachte bemiddelingsbijdrage gecorrigeerd.
Correctie(s) Een (handmatige) correctie die niet kan worden gerekend tot één van de andere type factuurregels.
Verkoopprijs artikel(en), ontvangen van kopers en door bol.com door te storten De verkoopprijs van het artikel. Bol.com heeft deze geïnd bij de koper en keert deze uit aan de verkoper. Hier wordt geen btw over geheven.
Correctie verkoopprijs artikel(en), ivm retour(en) Als een artikel is geretourneerd door de koper of verloren is gegaan gedurende de (retour)verzending (Lost in Mail), dan wordt de eerder uitgekeerde verkoopprijs teruggevorderd.
Compensatie zoekgeraakte artikel(en) Als een artikel verloren is gegaan gedurende de (retour)verzending (Lost in Mail), dan wordt een deel van de waarde van het artikel gecompenseerd.
Bijdrage aan pakketzegel(s) Bij het versturen van een artikel naar de klant is gebruikgemaakt van een pakketzegel.
Bijdrage aan pakketzegel(s) Koninklijke PostNL B.V. Bij het versturen van een artikel naar de klant is gebruikgemaakt van een PostNL pakketzegel. PostNL pakketzegel(s) worden namens en voor rekening van Koninklijke PostNL B.V. door bol.com in rekening gebracht. Bol.com neemt een gedeelte van de kosten voor haar rekening.

 

Aanvulling voor partners die gebruikmaken van de bol.com retourservice.

 

Regel Betekenis
Bijdrage aan retourzegel(s) Per gebruikte retourzegel, die is gebruikt voor het retourneren van jouw artikelen, rekent bol.com een bijdrage.

 

Aanvulling voor partners die gebruikmaken van Logistiek via bol.com.

 

Regel Betekenis
Pick&pack kosten Per artikel rekent bol.com kosten voor pick&pack.
Correctie pick&pack kosten ivm retour(en) Als een artikel verloren is gegaan gedurende de (retour)verzending (Lost in Mail), dan worden de eerder in rekening gebrachte pick&pack kosten gecorrigeerd.
Verzendkosten Per order rekent bol.com kosten voor verpakken en verzenden.
Correctie verzendkosten ivm retour(en) Als een artikel verloren is gegaan gedurende de (retour)verzending (Lost in Mail), dan worden de eerder in rekening gebrachte verzendkosten gecorrigeerd.
Voorraadkosten Per dag per EAN rekent bol.com kosten voor het op voorraad liggen in het warehouse.

 

Aanpassing van de Gebruikersvoorwaarden

Specifiek voor de verkopers die vanaf 1 november en 1 of 15 februari de vernieuwde Financiën pagina zien en de nieuwe, maandelijkse Alles-in-1-factuur ontvangen, zijn Artikel 7 en Artikel 8 van de Gebruikersvoorwaarden aangepast. Deze specifieke aanpassingen vind je hieronder terug. Deze gebruikersvoorwaarden gelden vanaf 1 november, 1 februari of 15 februari voor alle partners die omgezet worden.

Aangepaste Gebruikersvoorwaarden

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat het een overgangsfactuur is, zal dat worden aangegeven?

Hoe vaak wordt het tussentijdse bedrag bijgewerkt?

Op welke dag word ik uitbetaald?

Kan ik mijn oude facturen nog vinden in het tabblad Financiën?

Bij wie kan ik een bezwaar indienen als ik het niet eens ben met een verrekening?

Kan ik een ander e-mailadres opgeven voor de financiële zaken/administratie?

Kan ik maandelijks en/of jaarlijks de facturen downloaden?

Kan ik een jaaropgave downloaden?

Nieuws

De feestdagen gaan beginnen!

Wist je dit al over je klanten? De feestdagen zijn niet voor alle klanten hetzelfde...

16 oktober 2018 13:51
2 minuten
Nieuws

Terugblik op het ‘Toekomst in het vizier’ partnerevenement

De naam zegt het al: tijdens Toekomst in het vizier in Katwijk keken we samen...

12 oktober 2018 14:18
1 minuut
Nieuws

Samen zetten we onze schouders onder de piekperiode

De drukte van een piekperiode biedt de kans om meer te verkopen en dat levert...

11 oktober 2018 16:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!