Vernieuwde pagina ‘Bestellingen’

06 november 2017 15:45 2 minuten

Eerder dit jaar is de vernieuwde pagina ‘Bestellingen’ voor een groot deel van de zakelijke verkopen live gegaan. Vanaf vandaag geldt dit ook voor de Lvb-verkopers. In gebruik verandert er niet veel. Wel is de pagina qua stijl in lijn met andere pagina’s in je verkoopaccount, is de pagina responsive en biedt deze ruimte voor nieuwe innovaties. Zoals het mogelijk maken om bestellingen gecombineerd te kunnen verzenden.

Logistiek via bol.com-verkopers zien vanaf nu ook openstaande Lvb orders. Dit was eerder niet het geval. Deze worden nog steeds verwerkt door bol.com en zijn alleen ter informatie.

De pagina ‘Bestellingen’ bestaat uit 3 tabs, waarvan er twee zijn vernieuwd:

 • Openstaand = vernieuwd
 • Verzonden = vernieuwd
 • Retour = nog niet vernieuwd

Wijzigingen bij verwerken eigen levering

Vier buttons

 • Button ‘Download alle pakbonnen’
  Dit is de functie om alle pakbonnen te downloaden. Door op het pijltje naast deze button te klikken kan je ook de Excellijst met alle openstaande bestellingen downloaden.
 • Button verzenden van openstaande bestellingen
  De linkjes om een bestelling te bevestigen of om een pakbon te downloaden zijn in het design verwerkt. Je moet hiervoor het pijltje naast de button aanklikken om alle opties te kunnen zien. We hebben vooraf ingesteld dat je het laatst gekozen verzendlabel ziet staan in de button.

 • Button bij verzonden bestellingen
  Op de verzonden pagina geldt dat alle linkjes in het design verwerkt. Je moet hiervoor het pijltje naast de button aanklikken om alle opties te kunnen zien.

 

 • Button ‘Verwerk’
  Als je meerdere bestellingen tegelijkertijd wil verwerken, dan moet je deze bestellingen eerst  aanvinken. Daarna kies je onder de button ‘verwerk’ een actie uit die je wil uitvoeren voor alle geselecteerde bestellingen. Door te kiezen voor de optie ‘Download alle bestellingen’ kun je alle openstaande bestellingen verwerken.

 

Contactgegevens van de klant

 • Het e-mailadres van de klant zie je als je bij de bestelling op ‘Details’ klikt. Indien er een telefoonnummer is opgegeven zie je die ook onder ‘Details’.
 • Het adres van de klant blijft vanaf nu altijd zichtbaar, bij verzonden bestellingen.

Zoekfunctionaliteit
Als je een specifieke bestelling zoekt, houd dan rekening met volgende:

 • Zoek je in de tab Openstaand dan wordt alleen naar bestellingen op die pagina gezocht.
 • Zoek je in de tab Verzonden dan wordt alleen naar bestellingen op die pagina gezocht.
 • Zoek je in de tab Retouren dan wordt alleen naar bestellingen op die pagina gezocht.

Vanaf nu kun je het factuuradres van de klant bekijken zonder Partnerservice hiervoor te raadplegen. Het factuuradres is naast het verzendadres beschikbaar gemaakt in het tabblad ‘Verzonden’. Om deze te bekijken open je ‘Details’ in een verzonden bestelling en klik je op het i’tje achter de naam van de klant.

De ‘Download alle pakbonnen’-button kan vanaf nu per keer een maximum van 500 pakbonnen downloaden. De pakbonnen die buiten deze marge vallen kun je downloaden nadat je de eerste hoeveelheid hebt verwerkt of wanneer je deze opent.

Nieuws

De feestdagen gaan beginnen!

Wist je dit al over je klanten? De feestdagen zijn niet voor alle klanten hetzelfde...

16 oktober 2018 13:51
2 minuten
Nieuws

Terugblik op het ‘Toekomst in het vizier’ partnerevenement

De naam zegt het al: tijdens Toekomst in het vizier in Katwijk keken we samen...

12 oktober 2018 14:18
1 minuut
Nieuws

Samen zetten we onze schouders onder de piekperiode

De drukte van een piekperiode biedt de kans om meer te verkopen en dat levert...

11 oktober 2018 16:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!