Vernieuwde pagina ‘Bestellingen’

06 november 2017 15:45 2 minuten

Eerder dit jaar is de vernieuwde pagina ‘Bestellingen’ voor een groot deel van de zakelijke verkopen live gegaan. Vanaf vandaag geldt dit ook voor de Lvb-verkopers. In gebruik verandert er niet veel. Wel is de pagina qua stijl in lijn met andere pagina’s in je verkoopaccount, is de pagina responsive en biedt deze ruimte voor nieuwe innovaties. Zoals het mogelijk maken om bestellingen gecombineerd te kunnen verzenden.

Logistiek via bol.com-verkopers zien vanaf nu ook openstaande Lvb orders. Dit was eerder niet het geval. Deze worden nog steeds verwerkt door bol.com en zijn alleen ter informatie.

De pagina ‘Bestellingen’ bestaat uit 3 tabs, waarvan er twee zijn vernieuwd:

 • Openstaand = vernieuwd
 • Verzonden = vernieuwd
 • Retour = nog niet vernieuwd

Wijzigingen bij verwerken eigen levering

Vier buttons

 • Button ‘Download alle pakbonnen’
  Dit is de functie om alle pakbonnen te downloaden. Door op het pijltje naast deze button te klikken kan je ook de Excellijst met alle openstaande bestellingen downloaden.
 • Button verzenden van openstaande bestellingen
  De linkjes om een bestelling te bevestigen of om een pakbon te downloaden zijn in het design verwerkt. Je moet hiervoor het pijltje naast de button aanklikken om alle opties te kunnen zien. We hebben vooraf ingesteld dat je het laatst gekozen verzendlabel ziet staan in de button.

 • Button bij verzonden bestellingen
  Op de verzonden pagina geldt dat alle linkjes in het design verwerkt. Je moet hiervoor het pijltje naast de button aanklikken om alle opties te kunnen zien.

 

 • Button ‘Verwerk’
  Als je meerdere bestellingen tegelijkertijd wil verwerken, dan moet je deze bestellingen eerst  aanvinken. Daarna kies je onder de button ‘verwerk’ een actie uit die je wil uitvoeren voor alle geselecteerde bestellingen. Door te kiezen voor de optie ‘Download alle bestellingen’ kun je alle openstaande bestellingen verwerken.

 

Contactgegevens van de klant

 • Het e-mailadres van de klant zie je als je bij de bestelling op ‘Details’ klikt. Indien er een telefoonnummer is opgegeven zie je die ook onder ‘Details’.
 • Het adres van de klant blijft vanaf nu altijd zichtbaar, bij verzonden bestellingen.

Zoekfunctionaliteit
Als je een specifieke bestelling zoekt, houd dan rekening met volgende:

 • Zoek je in de tab Openstaand dan wordt alleen naar bestellingen op die pagina gezocht.
 • Zoek je in de tab Verzonden dan wordt alleen naar bestellingen op die pagina gezocht.
 • Zoek je in de tab Retouren dan wordt alleen naar bestellingen op die pagina gezocht.

Vanaf nu kun je het factuuradres van de klant bekijken zonder Partnerservice hiervoor te raadplegen. Het factuuradres is naast het verzendadres beschikbaar gemaakt in het tabblad 'Verzonden'. Om deze te bekijken open je 'Details' in een verzonden bestelling en klik je op het i'tje achter de naam van de klant.

De 'Download alle pakbonnen'-button kan vanaf nu per keer een maximum van 500 pakbonnen downloaden. De pakbonnen die buiten deze marge vallen kun je downloaden nadat je de eerste hoeveelheid hebt verwerkt of wanneer je deze opent.

Serviceberichten

Geen vuurwerk via bol.com

Het is niet mogelijk om vuurwerk aan te bieden via bol.com. In de december wordt...

15 december 2017 08:09
1 minuut
Serviceberichten

MijnLeverbelofte als leveringsoptie via Excel

Wat verandert er? Wanneer je als verkoper je kalender hebt ingevuld, wordt dit kader gebruikt...

13 december 2017 10:30
1 minuut
Serviceberichten

Service door verkopers (nieuw)

Waarom? Top(klanten)service; jij hebt de meeste kennis over je artikelen waardoor de klant meteen het...

01 december 2017 09:42
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!