Verpak artikelen in productverpakkingen die bestemd zijn voor de eindconsument

01 augustus 2017 09:00 2 minuten

De productverpakking is een belangrijk onderdeel voor de ervaring van een klant bij de ontvangst van een bestelling. Het is een enkele keer voorgekomen dat verkooppartners van bol.com artikelen niet in de originele productverpakking versturen. We merken dat klanten minder enthousiast zijn over bestellingen waarbij een artikel niet in de originele verpakking is verstuurd. Klanten kunnen daardoor twijfelen aan de authenticiteit en kwaliteit van het aangeschafte artikel.

Deze twijfel willen we voorkomen. Vandaar dat bol.com de voorwaarden voor zakelijke verkopers heeft uitgebreid. Zie voor een toelichting de pagina ‘Geschikt aanbod’, welke onderdeel is van Artikel 3 van de Gebruikersvoorwaarden zakelijke verkopers.

Waar moet de verpakking aan voldoen

  • Artikelen die naar klanten worden verstuurd dienen verpakt te zijn in productverpakkingen die door de producent of merkeigenaar bedoeld zijn voor de verkoop aan de eindconsument.
  • Verpakkingen waarin een verkoper ingekochte artikelen kan ontvangen (die bijvoorbeeld bedoeld zijn als vervangingsonderdelen bij reparatie), mogen niet gebruikt worden bij directe verkoop aan de eindconsument.

Verpakkingen controleren

Controleer zelf of de productverpakkingen waarin je artikelen verkoopt voldoen aan de Gebruikersvoorwaarden. Bol.com zal hier vanaf 1 oktober actief op monitoren.

Voorbeelden

  • Juiste verpakking voor de eindconsument

  • Onjuiste verpakking voor de eindconsument

Logistiek via bol.comNieuws

Logistiek via bol.com: niet goed, gratis terug

Actievoorwaarden: Deze actie geldt alleen voor aanmeldingen tot en met 31 oktober 2017 en terughalen...

16 oktober 2017 14:30
1 minuut
Nieuws

Onderscheid je in kwaliteit voor een positie in het koopblok

Hoe beter je score op de servicenormen, hoe groter jouw kans op het koopblok

16 oktober 2017 09:00
1 minuut
Nieuws

Geen gezondheidsgevaar voor matrassen volgens BASF

Advies voor de consument BASF benadrukt dat het dichloorbenzeen dat gebruikt wordt voor de productie...

13 oktober 2017 13:21
1 minuut
Billie

Welkom als verkoper bij bol.com!

Leuk dat je een verkoopaccount hebt aangemaakt bij bol.com! We laten je graag kort kennismaken met verkopen via bol.com, zodat je zo snel mogelijk je 1e artikelen kunt verkopen. Veel succes!