Automatiseren via bol.com

Met Automatiseren via bol.com kun je je verkopen bij bol.com integreren in je eigen computersystemen. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van de Seller API van bol.com. Deze tool faciliteert een koppeling tussen je bol.com-verkoopaccount en je eigen verkoopsysteem. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst is IT-kennis nodig: je kunt een intermediair inschakelen of het zelf doen.

Hoe werkt het?


Automatiseren betekent dat je je verkopen bij bol.com integreert in je eigen manier van werken. Dit doe je met behulp van de twee API’s van bol.com waarvan je gratis gebruik kunt maken. De API’s maken een koppeling tussen je bol.com-verkoopaccount en je eigen verkoopsysteem. We bieden twee API’s aan: de Order API en de Offer API.

Order API


Met de Order API komen orders die je via bol.com krijgt, binnen in je eigen verkoopsysteem en die kun je ook daar afhandelen.

Voordelen:
- Afhandeling van bestellingen via je eigen systeem.
- Eén duidelijk overzicht van je lopende bestellingen
- Eén administratie

Offer API


Met de Offer API kun je je aanbod beheren. Je kunt aanbod aanmaken, wijzigen en verwijderen in je eigen verkoopsysteem. Deze wijzigingen zijn direct zichtbaar op bol.com.

Content FTPS


Product informatie automatiseren? Dat kan met de Content FTPS. Deze koppeling is speciaal voor bol.com partners die geautomatiseerd productinformatie willen aanleveren. Aanlevering vindt plaats door middel van een tab-gescheiden tekstbestand dat geüpload wordt op onze FTPS server. Elk half uur worden de bestanden automatisch verwerkt in onze catalogus.

Voor wie is het?


- Zakelijk verkopers die graag een koppeling willen maken tussen hun eigen systeem en hun bol.com-verkoopaccount.
- Verkopers die veel orders binnenkrijgen en de orders liever direct in hun eigen verkoopsysteem willen afhandelen (Order API).
- Verkopers die regelmatig hun aanbod wijzigen, bijvoorbeeld aanpassingen in voorraad, prijs, levertijd (Offer API)

Ben je op zoek naar meer informatie?

Vul je onderwerp op trefwoord in en we gaan voor je op zoek

Hulp bij automatiseren?

Is binnen jouw bedrijf niet de kennis aanwezig om zelf deze koppelingen te realiseren of wil je tijd besparen? Dan heeft bol.com een aantal betrouwbare intermediairs geselecteerd.

Intermediairs

Veelgestelde vragen


Alsjeblieft: geen 9 encyclopedieën maar 1 digitaal platform!

Vind wat je zoekt in één muisklik. Ontdek het gemak van ons vernieuwde zakelijk platform.

Kies je onderwerp: