Storingen bij je aanbod

Storingen bij je aanbod

Update donderdag 22 juni:

Storing ‘Informatie bij nieuwe unieke artikelen wordt niet verwerkt’: Er is veel vooruitgang geboekt in het oplossen van deze storing. De belangrijkste oorzaak is achterhaald en grotendeels verholpen. De productinformatie die eerder niet doorkwam, wordt de komende dagen alsnog automatisch verwerkt. Het hoeft dus niet opnieuw toegevoegd te worden in het verkoopaccount. Mocht je na 48 uur hier toch nog tegenaan lopen, neem dan contact op met de partnerservice.

Oorspronkelijk bericht (maandag 19 juni):

Het kan voorkomen dat je in je verkoopaccount te maken krijgt met een storing op het gebied van artikelen te koop zetten en het toevoegen van productinformatie.

Op deze pagina vind je een overzicht van wat er momenteel speelt & wat je eventueel zelf kunt doen. Wij werken hard aan een oplossing, maar willen jou wel graag op de hoogte houden. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit hier melden. Hou deze pagina dus in de gaten.

Wat speelt er Wat kun je doen
Verwerken van ‘Merk’ en ‘Primaire performer’ De invoer bij ‘Merk’ of ‘Primaire performer’ wordt niet altijd verwerkt. Voor ‘Merk’ hoef je geen contact meer op te nemen. Deze verwerken we nu automatisch. Voor ‘Primaire performer’, e-mail ons het betreffende EAN nummer en de primaire performer, dan verwerken wij deze voor je.
Informatie bij nieuwe unieke artikelen wordt niet verwerkt Het kan voorkomen dat bij nieuwe unieke artikelen de productinformatie niet wordt verwerkt. Het artikel blijft staan in ‘Onvolledig aanbod’, ook na 24 uur. Helaas valt dit nu niet direct op te lossen, we hopen dit zo snel mogelijk verholpen te hebben.
Er komt een bestelling binnen van een artikel zonder voorraad Verwijder het artikel uit je aanbod, dan kan het niet meer besteld worden. Neem contact op met de partnerservice, zodat wij bestellingen die toch geplaatst zijn kunnen annuleren.
Bij het verwijderen van artikelen uit het aanbod blijft er een melding staan dat deze ‘Wordt verwerkt’. Geneer je aanbodbestand onder Artikelen -> Aanbod beheren via Excel, en controleer of het artikel hier nog in staat. Zo niet, dan is het bestand succesvol verwijderd uit je aanbod. Dit is niet altijd het geval. Tip: wijzig je aanbod in het verkoopaccount zelf, en maak geen gebruik van het aanbodbestand.
Producttitels worden niet verwerkt Bij het aanmaken van nieuwe artikelen met de mijn huidige aanbod-sheet, worden de titels niet meegenomen naar het verkoopaccount. De artikelen zijn wel aangemaakt, maar alleen te identificeren op het EAN nummer. Het is wel mogelijk om een uur na het indelen de titels weer toe te voegen in de productinformatie-template of per stuk in het verkoopaccount.
Afbeeldingen worden niet verwerkt Het kan voorkomen dat een afbeelding die je toevoegt, niet wordt verwerkt binnen 24 uur. Indien je artikel hierdoor niet online komt, e-mail de betreffende EAN nummer(s) naar zakelijkverkopen@bol.com .

Mocht je hier nog vragen over hebben, of vraag je je af of een van deze zaken bij jou speelt, neem dan contact met ons op via: zakelijkverkopen@bol.com. Indien mogelijk ontvangen we graag:

  • een beschrijving van wat er speelt. Je kunt hierbij refereren aan de bovenstaande lijst.
  • de betreffende EAN nummers
  • een screenshot die laat zien wat er aan de hand is
  • het betreffende aanbod of productinformatie-bestand