Verruiming levertijd Logistiek via bol.com door drukte

20 november 2018 14:08 1 minuut
Deze storing is opgelost sinds 29 november 2018 17:00

Door de drukte van de feestdagenperiode, kunnen we op dit moment niet meer alle bestellingen binnen 24 uur leveren aan onze klanten. Om die reden wordt de levertijd van een deel van het assortiment aangepast – ook voor Logistiek via bol.com

 

Verruiming levertijd

We willen altijd doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Daarbij weten we uit ervaring dat het nakomen van de belofte aan de klant het allerbelangrijkst is; hij wil weten wanneer hij zijn pakketje in huis heeft. Een realistische levertijd is dan ook relevanter dan een korte levertijd.

 

En daarom wordt de levertijd die gecommuniceerd wordt via bol.com, verruimd van 24 uur naar 48 uur. We hebben dit in eerste instantie gedaan voor ons eigen assortiment en zijn nu helaas ook genoodzaakt de levertijd te verruimen voor assortiment vanuit Logistiek via bol.com.

 

We doen er alles aan om maatregelen als deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. De levertijd wordt dan ook zo snel als mogelijk weer teruggebracht naar 24 uur. Houd hiervoor dit nieuwsbericht goed in de gaten.

Onze excuses voor het ongemak.

Nieuws

De verhoging van het lage btw-tarief

De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van een verandering van het Nederlandse belastingstelsel.

12 december 2018 11:30
2 minuten
Nieuws

De feestdagen zijn begonnen!

En daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

29 november 2018 11:00
7 minuten
Serviceberichten

Inzicht in de status van je Alles-in-1-facturen

Om je nog beter inzicht te kunnen geven in jouw facturen.

29 november 2018 09:00
1 minuut
Billie

Welkom!

Leuk dat je benieuwd bent naar meer informatie over verkopen via bol.com! Ben je al partner? Verberg dan dit bericht. Ben je geïnteresseerd om partner te worden? Dan vertellen we je graag meer, zodat je aan de slag kunt met een eigen verkoopaccount!